Sarajevo

Vozač kaže da nije usmrtio policajca tek iz osvete

Ubojstvo
09.04.2013.
u 10:10


Iako je Ćemo pred MUP-om priznao ubojstvo, na Sudu ga je demantirao

Ubojstvo policajca Muhidina Pivodića u Sarajevu, koji je časno obavljao svoju dužnost 31. prosinca, zadnjeg dana prošle godine, uzdrmalo je tada cjelokupnu bosanskohercegovačku javnost. Uvijek savjesnog i časnog policajca je pogodilo pet metaka, a za ubojstvo je tada osumnjičen 24-godišnji Anel Ćemo.

Izjašnjenje o krivnji

Ćemi je jučer na Županijskom sudu u Sarajevu započelo suđenje, no on je negirao krivnju i tako potakao daljnju raspravu oko ovog tragičnog slučaja. U prostorijama Suda, Ćemo se izjasnio kako nije ubio 38-godišnjeg policajca 31. prosinca prošle godine ispred pravoslavne crkve svetog Nikolaja u naselju Reljevo. Osim što je navedeni negirao krivnju za ubojstvo policajca, Ćemo je negirao krivnju i za nedopušteno držanje oružja ili eksplozivnih naprava.

27 hitaca

U optužnici Županijskog tužiteljstva se navodi da su Ćemi prije ubojstva Pivodića pripadnici 4. policijske uprave koji su u Sokolović Koloniji zaustavili i kontrolirali njegov renault 5, oduzeli vozačku dozvolu i novčano ga kaznili zbog vožnje pod utjecajem alkohola. Pivodića je usmrtio, iako ga nije poznavao niti je s njim imao bilo kakav sukob, kako je navedeno u optužnici, u namjeri da se zbog oduzete vozačke dozvole osveti pripadnicima Ministarstva unutarnjih poslova Sarajevske županije. Pivodić je radio na osiguranju crkve svetog Nikolaja u Reljevu. Ćemo je kroz otvoren prozor renaulta na mjestu suvozača prema policijskoj škodi ispalio rafalno 27 hitaca, i to iz neposredne blizine. Pucao je iz automatske puške. Na službenom vozilu je nastalo 25 oštećenja, dok je policajca pogodilo pet metaka.

Ćemo je, prema navodima, nakon ubojstva pobjegao, da bi ga policija kasnije pronašla u Velešićima. Podsjetimo, tijekom kriminalističke obrade u službenim prostorijama MUP-a priznao je ubojstvo.˘ Ovoga puta na Sudu je demantirao što je učinio, ali činjenice i dokazi kojima raspolaže Tužiteljstvo zasad su nepobitni...

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije