demantirao napise

Vođa sirijskih pobunjenika: Nismo dobili oružje iz Hrvatske!

sirija (1)
Foto: Reuters/PIXSELL
1/5
02.03.2013.
u 08:29

General Salim Idris naglasio je da su sirijskim pobunjenicima očajnički potrebni oružje i streljivo.

Vođa sirijskih pobunjenika general Salim Idris izjavio je kako nisu točni napisi New York Timesa prema kojima su pobunjenici nedavno dobili oružje iz Hrvatske, prenose svjetski mediji.

- Jedino oružje koje posjedujemo je ono koje nabavljamo u Siriji i ono koje otmemo sirijskoj vojsci - rekao je Idris.

Izvještavajući o ovoj temi svjetski mediji podsjećaju kako su hrvatske vlasti također demantirale napise da je oružje poput strojnica, puški i protutenkovskih granata, korišteno u ratu u 90.-ima nedavno poslano sirijskim pobunjenicima.

Ipak u četvrtak je na sjednici Vlade premijer Zoran Milanović obznanio da će Hrvatska zbog napisa u New York Timesu povući vojnike s Golanske visoravni koji sudjeluju u misiji UN-a.

– Inicirao sam sustavno povlačenje hrvatske vojske s Golanske visoravni, a o tome sam razgovarao s predsjednikom Josipovićem. Posljednjih dana pojavili su se članci koje ne možemo demantirati koliko god ih demantirali. Misija u Afganistanu je NATO-ova misija, organizirana, riskantna, ali bez žrtava. U misiji UN-a ne možemo jamčiti sigurnost hrvatskih vojnika, a ne vidimo kakav dobitak imamo. Objavljene su informacije u New York Timesu, a on se čita u svijetu. Prekinut ćemo zbog toga sudjelovanje u toj misiji. Tamo imamo stotinu uglavnom nenaoružanih vojnika, a naša je zadaća zaštititi ih – rekao je Milanović.

Dodajmo i da je general Idris još naglasio da su sirijskim pobunjenicima očajnički potrebni oružje i streljivo, a da im hrana i lijekovi neće pomoći u borbi protiv diktature Bashara al Assada.

- Trebaju nam protutenkovske i protuavionske rakete - naglasio je Idris i time odgovorio na nedavne najave prema kojima će SAD udvostručiti količinu pomoći koju šalje sirijskim pobunjenicima u obliku hrane i zdravstvenih potrepština.

>>NY Times: Hrvatska zbog našeg teksta povlači vojnike s Golana

>>Sirijski pobunjenici naoružani su hrvatskim puškama?

>>Dužnosnik RH: Znam kako ću oružje dostaviti oporbi u Siriju

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije