SIMPOZIJI

Vodeći svjetski dječiji kirurzi dolaze u Mostar

kvesić
Braco Selimović
31.05.2010.
u 14:29

Ravnatelj SKB-a Mostar Ante Kvesić ističe kako će se na Simpoziju okupiti priznati i poznati stručnjaci iz oblasti dječje kirurgije

U povodu 7. Međunarodnoga Simpozija iz dječje kirurgije i urologije na temu "Dječja urologija i traumatologija i Urinarna inkontinencija u odraslih", koji i ove godine, 10. i 11. lipnja, organiziraju SKB Mostar i minhenski LMU (Ludwig Maximilians Universitat Munchen) u Mostaru, ravnatelj SKB i prodekan na Medicinskom fakultetu mostarskoga sveučilišta prof. dr. sc. Ante Kvesić kaže kako su u tijeku posljednje pripreme.

Ravnatelj Kvesić ističe kako će se na Simpoziju okupiti priznati i poznati stručnjaci iz oblasti dječje kirurgije.

- Dolazi nam, doista prva liga stručnjaka iz te oblasti: prof. dr. sc. Waren Snodgrass iz Dallasa, prof. dr. sc. Darko Kroepfel, prof. dr. sc. Maximillian Stehr i prof. dr. sc. Hans G. Dietz iz Njemačke, prof. dr. sc. Rita Gobet iz Švicarske, te, uz ostale, i predavači: prof. dr. sc. Ivan Gilja, prof. dr. sc. Slavko Orešković i prof. dr. sc. Damir Aganović - kazao je ravnatelj SKB Mostar koji će i sam održati predavanje na temu Simpozija.

Po njegovim riječima, tijekom dvodnevnog simpozija bit će prikazani operativni zahvati i to hipospadija i urinarna inkontinencija u odraslih - nova kirurška metoda, dok će predavanja omogućiti svim sudionicima i najnovija saznanja domaćih stručnjaka iz te oblasti.

Kada su u pitanju ostale aktivnosti bolnice, dr. Kvesić napominje kako veliki problem postaje specijalizacija mladih liječnika za anesteziju, unatoč činjenici što su na zasjedanju Upravnog vijeća bolnice anesteziolozima plaće povećane za 50 posto i što je to u svijetu najbolje plaćena i najcjenjenija struka.

- Iako je riječ o teškoj specijalizaciji, velikoj odgovornosti i kvantumu teoretskog i praktičnog znanja bez anestezije nema dobre bolnice - objašnjava dr. Kvesić.

Po njegovim riječima, u posljednjih petnaest godina Bolnica je raspisala oko 300 specijalizacija. Više od 200 liječnika se vratilo i trenutačno ih je 50 na specijalizaciji, dok ih je u pripremi 30-ak.

S druge strane, dr. Kvesić napominje kako se program za izgradnju Onkologije s radioterapijom u Mostaru u koji bi trebalo biti uloženo deset milijuna dolara, odvija utvrđenom dinamikom.

- Otvoren je natječaj za izgradnju, završili smo posao sa Saudijskim fondom i posjedujemo sve odluke županijske Vlade i Skupštine, a u tijeku je priprema Natječaja za opremu - objašnjava dr. Anto Kvesić.

Po njegovoj procjeni, iduće godine bit će otvorena suvremena zgrada Onkologije s dva linearna akceleratora.

Iako dr. Kvesiću ističe kako mu mandat ravnatelja ističe 1. srpnja ove godine, on vjeruje kako će s obzirom kako je ova 2010. izborna godina, kao vršitelj dužnosti ostati do kraja godine.

Kvesić kaže kako je zadovoljan svim što je zajedno s timom od 50 ljudi postigao u projektu koji traje otprilike osamnaest godina.
- Nijedan od započetih projekata neće biti doveden u pitanje, a oni koji preuzmu palicu ne smiju i ne mogu ići ispod dostignutih standarda i kriterija jer smo u Kliničkoj bolnici Mostar standarde podigli na razinu ispod koje se nikad više neće raditi - zaključio je dr. Ante Kvesić.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?