Predviđanja

Vlasi: Kosovu je svejedno tko će u Srbiji pobijediti na izborima

\'KFOR soldiers serving as part of the EU a peacekeeping mission in Kosovo guard the main bridge in the divided town of Mitrovica on July 28, 2011. Dailies report that Kosovo?s Prime Minister Hashim T
AFP/Pixsell
08.04.2012.
u 09:27

Političar procjenjuje kako ne očekuje promjenu politike Beograda prema Kosovu bez obzira tko će biti na vlasti

U intervjuu današnjem novosadskom Dnevniku, Azem Vlasi, nekadašnji istaknujti jugoslavenski političar, a sada savjetnik kosovske vlade, rekao je kao je Kosovu svejedno tko će pobijediti na izborima u Srbiji i ne očekuje promjenu politike Beograda prema Kosovu bez obzira tko će biti na vlasti.

- Ne vrijedi se nervirati zbog ovakvog ili onakvog izbornog rezultata u susjedstvu. Srbija neka izabere vlast kakvu zaslužuje, a mi ćemo gledati svoja posla - rekao je Vlasi dodajući kako je javnost na Kosovu prije četiri godine mislila da će biti drukčije kada je na izborima u Srbiji "pobijedila opcija koja se zaklinjala u Europsku uniju, a onda se pokazalo kako ona u mnogo čemu nastavlja Miloševićevu politiku".

On ocjenjuje kako će i u samoj Srbiji kosovska tema u aktualnoj izbornoj kampanji imati puno manji utjecaj na birače nego što je to ranijih godina bio slučaj, jer se "na toj temi više ne dobijaju glasovi".

- Većina građana Srbije u svojoj percepciji kosovskog pitanja ide, naime, ispred političara, svjesni su da je Kosovo krenulo svojim putem, da je neovisno i da su priče o nekakvom očuvanju suvereniteta i teritorijalnog integriteta - prazne - pojasnio je Vlasi.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Ključne riječi

Komentara 1

AN
Ana33
10:04 09.04.2012.

Dok tvoju nazovi državu štite bande koje podržavaju proizvodnju droge! Poslije ćete se razbježati odakle ste i došli... u Albaniju...

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije