Široki Brijeg

Vlada ZHŽ-a će općinama izdvojiti ukupno 900.000 KM u tri obroka

siroki
26.04.2012.
u 12:03

Iznos sredstava po općinama je bio određen prema broju učenika koji izlaze iz osmih razreda osnovne škole

Jučer je u zgradi Vlade ŽZH-a potpisan Ugovor o dodjeli sredstava za sufinanciranje prijevoza učenika srednjih škola između Vlade ŽZH i načelnika općina Široki Brijeg, Ljubuški i Posušje, dok će s predstavnicima Općine Grude biti naknadno potpisan.

U tri obroka

Ugovor su potpisali predsjednik Vlade ŽZH-a Zdenko Ćosić i načelnik Širokog Brijega Miro Kraljević, načelnik Ljubuškog Nevenko Barbarić, i načelnik Posušja Petar Polić. Ćosić je kazao kako su sredstva bila već planirana u proračunu te kako će se prema ovom ugovoru ŽZH sufinancirati prijevoz učenika srednjih škola u ukupnom iznosu od 900.000 KM s tim da će se plaćanje obaviti u tri obroka u ovoj godini, i to: do konca travnja prvi obrok, u kolovozu drugi obrok te u listopadu treći obrok otplate navedenih sredstava. Kako je kazao Ćosić, iznos sredstava koji će biti dodijeljen općinama određen je na temelju broja učenika osmih razreda osnovnih škola, tako da će Općini Široki Brijeg biti dodijeljena sredstva u ukupnom iznosu od 321.814,08 KM, Općini Ljubuški u iznosu od 221.289,36 KM te Općini Posušje u iznosu od 206.446,78 KM, te je prema tome izrađen i sporazum kojeg su načelnici i potpisali. Barbarić je izrazio zahvalnost Vladi ŽZH, što sudjeluje u sufinanciranju prijevoza, jer je velik problem bio roditeljima financirati karte za prijevoz. Slično je izjavio i načelnik Kraljević, kazavši kako i dalje očekuje potporu Vlade kao i viših institucija. Načelnik Polić je kazao kako je ovo dobar potez Vlade koji će roditeljima olakšati sufinanciranje prijevoza u školu.

Zadovoljstvo potpisnika

I Ćosić je izrazio zadovoljstvo što će na ovaj način pomoći roditeljima učenika, ali i općinama koje izdvajaju značajna sredstva iz svojih proračuna za prijevoz učenika. Ministrica prosvjete Helena Lončar je kazala kako se na taj način pravi korak naprijed u obrazovnom sustavu.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?