raskida ugovor

Vlada i službeno odustaje od gradnje pelješkog mosta

\'26.05.2009.,Brijesta, poluotok Peljesac - Mjesto na kojem bi se Peljeski most trebao spojiti s kopnom. Premijer Ivo Sanader u obilasku gradilista buduceg mosta. Sve u svrhu predizborne kampanje.Teku
Grgo Jelavić/Pixsell
17.05.2012.
u 09:08

Pelješki most trebali su graditi Konstruktor, Viadukt i Hidroelektra Niskogradnja.

Vlada bi na današnjoj sjednici trebala dati suglasnost na sporazum o raskidu ugovora za gradnju pelješkog mosta, sklopljenog između Hrvatskih cesta i tvrtki Konstruktor, Viadukt i Hidroelektra Niskogradnja.

Kako je Večernji list pisao prije tri mjeseca, te tvrtke tražile su od Hrvatskih cesta 119 milijuna kuna nadoknade štete zbog usporene gradnje pelješkog mosta.

Ugovor o gradnji pelješkog mosta vrijedan je 1,94 milijarde kuna plus PDV, a potpisan je u listopadu 2007. godine. Početak radova bio je ugovoren za svibanj 2008. godine, s rokom završetka od četiri godine. Novac za gradnju pelješkog mosta nije bio osiguran ni kada je ugovorena njegova gradnja za mandata Ive Sanadera.

 

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?