Međugorje

Više od 60.000 mladih

Mladifest
Mile Pavlović
02.08.2012.
u 09:42

U Međugorju je počeo tradicionalni Međunarodni susret mladih s glavnom temom iz Lukina evanđelja “Gospodine, daj nam više vjere” Mile Pavlović

U svetištu Kraljice mira u Međugorju na svečan način počeo Međunarodni molitveni susret mladih - “Međugorje 2012.”, koji će trajati do 6. kolovoza, a glavna tema će mu biti riječi iz Lukina evanđelja “Gospodine, daj nam više vjere!”. Počeo je molitvom krunice i predstavljanjem mladih sa zastavama svojih zemalja, nastavljen pozdravnim riječima dr. fra Miljenka Štete, zamjenika provincijala HFP, koji je, uz koncelebriranje nekoliko stotina svećenika, na vanjskom oltaru predslavio misno slavlje. Na otvaranju je bilo između 60 i 70 tisuća mladih, koji će šest dana molitvom i pjesmom veličati Boga i međugorsku Kraljicu mira.

Bogat program


Svakoga dana u prijepodnevnim satima molitveni program za mlade vjernike, uz jutarnju molitvu, pjesmu, predavanja i svjedočanstva međugorskih događanja, trajat će od 9 do 12 sati, a poslijepodnevni program svakodnevno će se nastavljati predavanjima i svjedočanstvima u 16 sati, molitvom krunice u 18 sati i večernjom svetom misom u 19 sati, a završavat će klanjanjem Presvetom oltarskom sakramentu. U petak sudionici Mladifesta s bakljama i zastavama svojih zemalja sudjelovat će u procesiji kroz župu Međugorje, a u subotu nakon večernje svete mise i molitve za ozdravljenje, a prigodnu predstavu za mlade uprizorit će članovi Zajednice bivših ovisnika o drogama “Cenacolo” iz Međugorja. U nedjelju upriličit će se veličanstveni “Oproštaj uz pjesmu”. Festival mladih završit će u ponedjeljak okupljanjem svih sudionika te zajedničkom molitvom krunice uz Križevac i svetom misom zahvalnicom na Križevcu. Životnim i međugorskim iskustvima sudionicima Mladifesta svakodnevno će svjedočiti Gospini vidioci, teološki stručnjaci, brojni svećenici i bivši ovisnici o drogama te će se cjelokupni program simultano prevoditi na 20-ak važnijih svjetskih jezika. Inače, za vrijeme trajanja Molitvenog susreta mladih (osim u nedjelju) u prijepodnevnim satima neće biti svetih misa za hodočasnike jer će hodočasnici zajedno s mladima dolaziti na večernju svetu misu u 19 sati.

Na internetu

Budući da su u Međugorju, Bijakovićima i Čitluku već odavno rezervirani svi smještajni kapaciteti, slobodnih mjesta više gotovo nema pa će svi oni koji nisu prethodno rezervirali sobe, smještaj morati potražiti u susjednim općinama. Deseci tisuća mladih vjernika različitih nacija i svih boja kože biti sjedinjeno u jedinstveni svjetski zbor i orkestar, koji će molitvom i pjesmom zahvaljivati Bogu i međugorskoj Kraljici mira za milosti kojima obdaruju svijet. Po danu na Brdu ukazanja i na Križevcu, a nakon večernjih svetih misa na prostranom platou oko međugorske crkve, mladi će se cijeli tjedan do kasno u noć duhovno nadahnjivati moleći i pjevajući nabožne pjesme. Program 23. mladifesta simultano će se prevoditi na više od 20 jezika, izravno ga prenose: Radiopostaja Mir Međugorje, Radio Maria Austrija, radio Maria Južni Tirol, Radio Maria Srbija (Subotica), a preko interneta i brojnih linkova izravno će se prenositi na hrvatskom, njemačkom, engleskom, španjolskom, talijanskom, mađarskom...

Ključne riječi

Komentara 2

KR
krtica
07:38 03.08.2012.

Ovaj clanak je bio komentiran samo ste izbrisali komentare koji se jednoumlju ne svidjaju.

KR
krtica
07:38 03.08.2012.

Zasto?

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?