sarajevo

Zvizdić sa šefovima izaslanstava zemalja CEI-ja posjetio Muzej Ars Aevi

zvizdic
12.12.2016.
u 20:02

Predsjedatelj Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić, zajedno sa šefovima izaslanstava zemalja sudionica CEI Saummita u Sarajevu, posjetio je Muzej suvremene umjetnosti Ars Aevi. Šefovima izaslanstava zemalja sudionica Summita dobrodošlicu je poželio osnivač i koordinator razvoja projekta Ars Aevi Enver Hadžiomerspahić koji je goste upoznao i s povijesti projekta Ars Aevi, stalnim muzejskim postavkama, te budućim strategijskim ciljevima i planovima projekta.

Zvizdić je domaćin Summita predstavnika vlada 18 zemalja Srednjoeuropske inicijative (CEI) koji će biti održan sutra u Sarajevu povodom okončavanja predsjedavanja Bosne i Hercegovine CEI-jem.

Na Summitu u Sarajevu će sudjelovati izaslanstva zemalja članica CEI-ja Albanije, Austrije, Bjelorusije, Bugarske, Crne Gore, Češke, Hrvatske, Italije, Mađarske, Makedonije, Moldavije, Poljske, Rumunije, Slovačke, Slovenije, Srbije i Ukrajine.

Bosna i Hercegovina je punopravna članica CEI-ja od srpnja 1992. godine, a u prosincu prošle godine je od Makedonije preuzela predsjedavanje Parlamentarnom skupštinom CEI-ja, dok će predsjedavanje od BiH preuzeti Bjelorusija, priopćeno je iz Vijeća ministara BiH.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije