Predsjedatelj Vijeća ministara BiH

Zvizdić: Raduje nas nepodijeljena podrška europskih parlamentaraca

21.06.2017.
u 18:44

Predsjedatelj Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Denis Zvizdić označio je današnji sastanak u EUropskom parlamentu ''značajnim i konstruktivnim'', te naglasio da se radi o parlamentarcima koji dobro razumiju situaciju u BiH, istinski žele da pomognu i daju puni, pozitivni doprinos procesima koji su vezani za eUropske integracije BiH, a zatim i za članstvo u NATO. 

- Naše prijatelje smo zamolili da nam pomognu u ostvarivanju dva cilja. Prvi je dobivanje kandidatskog statusa BiH, a drugi aktivacija MAP-a, jer oni će doprinijeti povećanju sigurnosti i stabilnosti, te stvoriti pretpostavke za dinamiziran ekonomski razvoj i prosperitet. Raduje nas nepodijeljena i nedvosmislena podrška koju imamo od kluba prijatelja eUropskih parlamentaraca - izjavio je Zvizdić. 

Istaknuo je da su predsjedatelj Predsjedništva BiH Mladen Ivanić i on parlamentarcima prezentirali aktualnu situaciju u BiH, društvene, ekonomske i političke trendove, te osvrnuli se na realizirane aktivnosti i faze na putu europskih integracija.

- Mislim da je ukupna slika pozitivna, ali upozorili smo i na određene opstrukcije i blokade kojim svjedočimo i čije izvorište prepoznajemo u činjenici da je, nažalost, izborna kampanja u BiH počela godinu ranije i već sada je opterećena veoma radikalnom retorikom i neproduktivnim političkim sukobljavanjima - rekao je predsjedatelj Vijeća ministara BiH. 

Ipak, naglasio je da uprkos negativnim trendovima, u pozitivnom smjeru idu europske integracije, ekonomski razvoj, jačanje vladavine prava i regionalne suradnje. 

Pogledajte: VIDEO

Preuzmite: VIDEO

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije