Večernji List - najnovije vijesti iz Bosne i Hercegovine, svijeta, sporta, kulture i showbiza
Naslovnica Vijesti

Župnik don Marin Marić odlazi iz Zenice, župljani se oprostili i uručili mu dar

"Hvala Ti župniče i Bog neka Te prati", završne su riječi župljana koji su uz suze uručili župniku prigodan poklon, sliku i košaricu, koji su dar u ime cijele župne zajednice.
02. kolovoza 2020. u 16:02 0 komentara 871 prikaza
Pogledajte galeriju 1/9

U župi Sv. Josipa u Zenici na sv. Misi u 10 sati bilo je posebno svečano. Naime, od župljana se oprostio dosadašnji župnik don Marin Marić, koji je za vrijeme jednogodišnje župničke službe u župi sv. Josipa, ostavio neizbrisiv duhovni i materijalni trag. 

Svečanu sv. Misu predslavio je sam don Marin koji je u propovjedi spomenuo kako je život lijep i da se trebamo životu diviti. 

"Najljepši primjer divljenja je zahvaljivanje Bogu na daru života. Čovjekov život voli se iz ljubavi, ako nema ljubavi, onda nema ni života. Svima nama ovdje u Zenici potrebno je jako malo da sve bude dobro, da budemo svi zadovoljni, ali i to malo, i taj jedan korak ne znamo učiniti, ne želimo uraditi – jer to smo mi ljudi, slabi i krhki. Zato je i današnji dan poziv na molitvu i zahvaljivanje", poručio je don Marin. 

"Današnja nedjelja nas poziva da djelimo ljubav, da budemo nositelji ljubavi u našoj župnoj zajednici i biskupiji", dodao je. 

Na kraju svoje propovjedi don Marin je poručio župljanima "da ustraju u činjenju dobra i ne zaborave svoj kršćanski identitet.“

Župnik Marić je zahvalio svima koji su mu pomogli da učini značajne stvari za ovu župnu zajednicu. Također zahvalio je i časnim sestrama Uršulinkama na suradnji, te na samom kraju zamolio svoje vjernike da mole za njega. 

Molim vas, rekao je don Marin, molite za mene, i ne prestanite moliti. 

Riječi zahvale u ime sestara Uršilinki izrekla je sestra Elvira Krišto, koja je zahvalila župniku na srčanosti, velikodušnosti i dobroti koju je pokazao prema sestrama. 

U ime župljana župe sv. Josipa Zenica, riječ zahvale izrekli su Zorica Ćubela i Stipo Grbavac. Oni su pred župnom zajednicom spomenuli kako je župnik u godinu dana uradio fasadu na župnoj crkvi, uredio župno dvorište, postavio video nadzor, uredio pojedine djelove župne crkve i kuće, što će na kraju ostati njima u Zenici. 

"Hvala Ti župniče i Bog neka Te prati", završne su riječi župljana koji su uz suze uručili župniku prigodan poklon, sliku i košaricu, koji su dar u ime cijele župne zajednice.

Nakon misnog slavlja druženje je nastavljeno u župnom dvorištu uz prigodan domjenak i pjesmu. 

Naime, don Marin Marić, odlazi na pastoralnu službu u Dubrovačku biskupiju. Službena primopredaja u župi sv. Josipa – Zenica biti će na Preobraženje Gospodinovo 6. kolovoza.

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.