iako je najavljeno da je pomoć bih

Zrakoplov iz Emirata sletio u Sarajevo, ali je pomoć za Crnu Goru

Avaz
05.06.2020.
u 15:40

Pomoć iz Ujedinjenih Arapskih Emirata koju je, između ostalog, činilo i 50 respiratora, neće doći u Bosnu i Hercegovinu, potvrđeno je iz Ministarstva vanjskih poslova.

"Otkazan je dolazak humanitarne pomoći iz Ujedinjenih Arapskih Emirata. Ranije najavljena svečanost preuzimanja donacije na zračnoj luci u Sarajevu se otkazuje", kratko su priopćili iz Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine.

Razlog otkazivanja je kako je objavio Klix, nemogućnost preuzimanja donacije zbog komplikciranog sustava odlučivanja o raspodjeli opreme i pomagala između entiteta.

"Nemamo mogućnosti ni za preuzimanje ni skladištenje nove opreme jer nemamo mogućnosti", kazala je ministrica vanjskih poslova BiH Bisera Turković.

No, Avaz piše zrakoplov iz Emirata danas je ipak sletio u Sarajevo oko 13:30 sati. No, ova pomoć, kako doznaju, nije bila ni namijenjena BiH, nego Crnoj Gori.

Kamioni su već ranije po dogovoru stigli na Zračnu luku u Sarajevo kako bi preuzeli isporuku i krenuli za Podgoricu, a razlog je što ovaj zrakoplov zbog veličine nije mogao sjetjeti u Podgoricu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije