Odbor za vanjske poslove u EP

Zovko pozvala Borrella da Daytonsko-pariški mirovni sporazum vrati njegovim temeljima: "Sva tri naroda moraju imati udio u BiH"

željana zovko
16.02.2022.
u 06:36

Smatra kako Republika Hrvatska ima ključnu ulogu kao zemlja koja graniči s BiH, navodeći kako se radi o pitanju mira i stabilnosti. 

Zastupnica u Europskom parlamentu Željana Zovko prilikom svog obraćanja tijekom plenarne sjednice o izvješćima o zajedničkoj vanjskoj i sigurnosnoj politici te zajedničkoj sigurnosnoj i obrambenoj politici pozvala je visokog predstavnika Josepa Borrella da vrati Daytonsko-pariški mirovni sporazum njegovim temeljima, priopćio je Ured za odnose s javnošću Europske pučke stranke.

Zovko je pozdravila nedavni Borrellov telefonski razgovor s trojicom čelnika u Bosni i Hercegovini, Miloradom Dodikom, Bakirom Izetbegovićem i Draganom Čovićem u, kako se ističe, pokušaju pronalaženja rješenja za trenutnu političku i institucionalnu krizu u BiH.

Smatra kako Republika Hrvatska ima ključnu ulogu kao zemlja koja graniči s BiH, navodeći kako se radi o pitanju mira i stabilnosti.

- Kako bi se stvari popravile i kako bismo imali nepristran pristup ovom problemu, gospodine visoki predstavniče, morate konačno vratiti Daytonsko-pariški mirovni sporazum njegovim temeljima. Sva tri naroda moraju imati udio u ovoj državi – kazala je Zovko naglasivši hitnost situacije.

- Dok razrješavamo krizu u Ukrajini, dogodit će se još jedna kriza ako ne preuzmete svoju odgovornost - dodala je zastupnica u Europskom parlamentu.

Ključne riječi

Komentara 1

LO
Lopta
09:30 17.02.2022.

Krizu u BiHi prave osobe kao ti Zeljana.Tvoje jednostrano zastupanje svoga naroda, i takvih kao ti ,dovodi do politickih problema a koje ti i ne poznajes.

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?