Sarajevo

Zoran Zaev svečano dočekan ispred Parlamenta BiH

N1
23.07.2017.
u 10:03

Susretom s predsjedateljem Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Denisom Zvizdićem predsjednik Vlade Republike Makedonije Zoran Zaev započeo je službeni posjet Bosni i Hercegovini. Svečani doček upriličen je jutros ispred zgrade institucija BiH nakon čega će biti održan i susret izaslanstva Vijeća ministara BiH i Vlade Republike Makedonije, javlja N1. 

Bit će potpisan i Memorandum o razumijevanju između Ministarstva vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Bosne i Hercegovine i Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Makedonije koji potpisuju Mirko Šarović, zamjenik predsjedatelja i ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Bosne i Hercegovine, i Ljupčo Nikolovski, ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Makedonije.

Tijekom posjeta bit će potpisan i Program kulturne suradnje između Ministarstva civilnih poslova Bosne i Hercegovine i Ministarstva kulture Republike Makedonije koji će potpisati Adil Osmanović, ministar civilnih poslova Bosne i Hercegovine, i Robert Alagjozovski, ministar kulture Republike Makedonije.

Protokolom posjete predviđen je susret s predsjedateljem Zastupničkog doma Parlamenta BiH i susret s predsjedateljem i članovima Predsjedništva BiH.

Zvizdić i Zaev će posjetiti i Rotimlje gdje će položiti vijenac na spomen-obilježje tragično stradalom predsjedniku Republike Makedonije Borisu Trajkovskom i članovima njegove pratnje.

U večernjim satima će boraviti u Mostaru gdje će nazočiti manifestaciji "Mostar Peace Connection" i potpisati Mostarsku povelju mira.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije