Večernji List - najnovije vijesti iz Bosne i Hercegovine, svijeta, sporta, kulture i showbiza
Naslovnica Vijesti

Zora Dujmović najbolja ministrica u FBiH

11. prosinca 2017. u 18:53 0 komentara 735 prikaza
Foto: Nezavisne

Najbolji ministar u Federaciji Bosne i Hercegovine, je Zora Dujmović, ministrica kulture i sporta, a nagradu joj je uručila Vesna Iliktarević, urednica politike u "Nezavisnim novinama".

Opredjeljenje ministrice Dujmović je da se drži strogo zakonskih odredbi, te da transparentno i pravično vodi svoj resor, a što su prepoznali i čitatelji "Nezavisnih novina", koji su nagradili njezin rad i zalaganje, pišu Nezavisne.

Nada se da će njene kolege političari, kao i svi drugi koji trebaju ili mogu, dati svoj doprinos za jačanje sektora kulture i sporta, što bi se, kako smatra ministrica Dujmović, odrazilo na dobrobit cijele zajednice.

Za razliku od kulturne politike koju je zatekla, Dujmović se odlučila da podržava kvalitetne programe širom FBiH, jer smatra da i izvan Sarajeva ima kulture, koja je itekako prepoznatljiva, kvalitetna i značajna.

Dujmovića je stava da postoji korektna i kvalitetna suradnja s istim resorima u Republici Srpskoj, ali se pritom i zalaže da se suradnja podigne na još veću razinu. 

Njezina vodilja je da se, između ostalog, svijetu pokaže bogato kulturo i povjesno nasljeđe Federacije Bosne i Hercegovine, spomenici koji imaju svjetsku vrijednost i značaj, suvremeno kulturno i umjetničko stvaralaštvo i još mnogo toga iz oblasti kulture, a što je vrijedno ponosa.

Ona smatra da je nedopustivo što veliki broj naših vrhunskih sportaša sportsku karijeru provodi u zemljama koje im osiguravaju bolje uvjete gdje postižu izvanredne sportske rezultate, i zato se zalaže za veća ulaganja u ovu oblast. Dujmovića očekuje da će do kraja ovog mandata uspješno realizirati brojne planirane zadatke.

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.