Promovirana 33 doktora znanosti

Znanje je najvjerniji prijatelj

znanost09_brs_bih_03122015
04.12.2015.
u 07:00

Prof. dr. sc. Ljerka Ostojić: Vi ste temeljna snaga našeg Sveučilišta

U sklopu Dana Sveučilišta u Mostaru jučer je na Građevinskom fakultetu tog sveučilišta održana promocija 33 doktora znanosti. Promovirano je po 13 doktora iz područja biomedicinskih znanosti i iz područja industrije te četiri doktora iz humanističkih znanosti, dva iz prirodnih i jedna doktorica umjetnosti. Promovirani su: Nikolina Pravdić, Tanja Janjić, Fabijan Čukelj, Martina Planinić, Ivan Peronja, Vladimir Ivanek, Goran Lakičević, Vlatka Martinović, Ivana Visković, Mladenka Vukojević, Izet Hadžić, Ruža Nedić, Nikola Mandić, Marko Ostojić, Ivana Martinović, Viktorija Haubrich, Nikola Papac, Ivana Zubac, Zrinko Madžar, Goran Zovko, Dragana Nuić Vučković, Snježana Rađa, Elnur Tahirović, Ivan Jurić, Miro Radalj, Nikolina Pandža, Ana Dujmović, Jadranka Nikolić, Davorka Topić Stipić, Goran Vučura, Anđelka Raguž, Goran Moro i Slavko Manojlović.

Kruna obrazovanja

-Obrazovanje, znanstveno-istraživački rad i razvitak zajednice tri su temeljne misije našega Sveučilišta. Upravo je poslijediplomski studij i vaš rad, dragi doktoranti, utjelovljenje sve tri misije. Svi mi koji smo prošli sličan put i svi vaši članovi obitelji, prijatelji suradnici koji su vas pratili kroz vaš doktorski rad, znamo koliko ste napora, vremena i sredstava uložili kako biste propitivali postojeće znanje, dali mu novo ruho, proširili ga i učinili jasnijim i korisnijim. Znanje je kapital koji vas uvijek prati, to je najvjerniji prijatelj. Zato današnje promoviranje predstavlja krunu vašeg akademskog obrazovanja, a mi ovim promoviranjem i službeno potvrđujemo da ste temeljna snaga našeg Sveučilišta i zorni pokazatelj da se naša akademska zajednica oplemenjuje i razvija, kazala je, između ostalog, u pozdravnom govoru prof. dr. sc. Ljerka Ostojić, rektorica Sveučilišta u Mostaru. Prorektor za znanost Sveučilišta prof. dr. sc. Ivo Čolak kazao je kako je ovo do sada najveći broj promoviranih doktora, istodobno izrazivši žaljenje što nije promoviran nijedan doktor iz područja tehničkih znanosti.

Značajan dan za Hrvate u BiH

Jedna od doktorantica, doktorica pravnih znanosti Viktorija Haubrich u izjavi za medije je kazala. -Ovo je veliki dan za mene i moju obitelj, a nadam se i za fakultet, grad i regiju. Doktori znanosti predstavljaju okosnicu društva kao i kulturne i obrazovne slike Bosne i Hercegovine. Sveučilište u Mostaru je jedino sveučilište u BiH koje radi po hrvatskom planu i programu te je ovaj dan značajan i za Hrvate u BiH, kazala je Haubrich. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?