Obnova prometnice

“Žila kucavica” u središtu Mostara presvlači se u novo ruho

09.06.2020.
u 21:00

Mostarska tvrtka HP Investing d.o.o. započela je sa sanacijom i obnovom asfalta na Bulevaru. Trenutačno se polaže završni sloj asfalta na potezu od Španjolskog trga do Doma zdravlja, a promet se zbog radova odvija jednim prometnim trakom. Iako su, što je očekivano, stvorene prometne gužve, nervoze i incidenata u prometu nije bilo, piše Večernji list BiH. 

Radovi teku prema planu

“Prvo se uradilo takozvano frezanje postojećeg, starog asfalta i nakon toga radi se presvlačenje, to jest postavljanje novog sloja asfalta. Naravno, zbog prometa prvo radimo jedan prometni trak. Ovo nije običan asfalt, ovoj vrsti asfalta treba nešto dulje da se ohladi, te je planirano da se sutra (danas, nap. a.) radi drugi prometni trak, naravno, ako vremenski uvjeti budu povoljni”, kazao je u izjavi za naš list jedan od radnika tvrtke HP Investing, a na naš upit o prometnim gužvama, dodao:

“Kad su u pitanju gužve u prometu, njih nema nešto pretjerano. Dok traju radovi, vozila se kreću jednim prometnim trakom, a ako se nekada stvore gužve, to je zbog semafora koji je na raskrižju kod Doma zdravlja, a ne zbog radova”, kazao nam je radnik HP Investinga.

Kazao nam je i kako se trenutačno sanira dionica od Španjolskog trga do raskrižja kod Doma zdravlja, desna strana prometnice. Lijeva strana tog dijela prometnice renovirana je kada su postavljani kolektori, a desna nakon okončanja rata samo je jednom renovirana, što se može vidjeti i po oštećenim i dotrajalim rubnjacima. Radove na najvažnijoj mostarskoj prometnici, prema javnoj nabavi Cesta Federacije BiH, izvodi tvrtka HP Investing d.o.o. za nešto više od 160 tisuća konvertibilnih maraka. Novac za obnovu iste prometnice izdvojio je i Grad Mostar.

Rekonstrukcija dva raskrižja

Posljednjom izmjenom plana javnih nabava krajem svibnja osiguran je iznos od 200 tisuća konvertibilnih maraka.

Izvođenje radova je dvadeset kalendarskih dana od početka radova ili od dana uvođenja izvođača u posao. Kažimo i kako je u planu rekonstrukcija raskrižja ceste M6.1 na Španjolskom trgu u gradu Mostaru, a također se planira rekonstrukcija raskrižja kod hotela Ero.

“Poslije izrade idejnih rješenja i prezentacije Gradskoj upravi Grada Mostara, odabrat će se varijanta za koju će se raditi glavni projekt. Poslije izrade glavnog projekta i provođenja postupka ishodovanja građevinske dozvole, pristupit će se ugovaranju i izvođenju radova”, potvrđeno je iz Cesta FBiH, a prenosi Bljesak.info. Dodaju kako je za rekonstrukciju ceste M-6.1 od Španjolskog trga do hotela Ero Vlada FBiH osigurala financijska sredstva, a implementator projekta je Grad Mostar. Podsjećamo, radove na Bulevaru, kao što smo naveli, obavljat će tvrtka HP Investing d.o.o. Ista ta tvrtka obavljala je radove i na izgradnji kolektorske mreže. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?