večera siromaha

Žepčaci pomažu djeci Gane da se školuju

12.04.2019.
u 10:50

U vremenu korizme, već osmu godinu, djelatnici i učenici Katoličkoga školskog centra Don Bosco u Žepču organiziraju Večeru siromaha koja će se održati danas (petak, 12. travnja) s početkom u 19.15.

Večera siromaha samo je jedna od mnogobrojnih humanitarnih aktivnosti u žepačkome KŠC-u, koje su ove godine usmjerene za školovanje siromašne djece u afričkoj Gani u kojoj djeluje salezijanac don Ivan Stojanović, piše Radio Žepče.

- U ovoj siromašnoj afričkoj zemlji troškovi školovanja jednog djeteta tijekom cijele godine iznose 100 eura. Podsjećamo, prošle godine je za ovu istu misiju u Katoličkom školskom centru Don Bosco u Žepču prikupljeno 3500 maraka, a uložena su u kopanje bunara s pitkom vodom - navodi se.

Iz KŠC-a Don Bosco ističu kako će ovogodišnja Večera siromaha, poput prethodnih, započeti molitvom za misionare i misije te prezentacijom načina i uvjeta života onih za koje se prikupljaju novčani prilozi, a s obzirom na to da je ova godina posvećena misijskom djelovanju Katoličke crkve, ovoga puta bit će pročitana i Papina misijska poruka.

Potom slijedi serviranje objeda koji dodatno dočaravaju način života siromašnih i potrebitih, a večer završava prigodnim zabavno-edukativnim programom uz igre i kvizove u duhu svetog Ivana Bosca, namijenjene u prvome redu djeci.

Kako naglašavaju organizatori, u tijeku je prodaja ulaznica za Večeru siromaha u iznosu od pet konvertibilnih maraka koje se mogu nabaviti u prostorijama Katoličkoga školskog centra Don Bosco u Žepču.

Organizatori iz Katoličkoga školskog centra Don Bosco u Žepču pozvali su sve ljude dobre volje da se odazovu ovoj večerašnjoj humanitarnoj aktivnosti i pomognu prikupiti sredstva koja će biti usmjerena za školovanje siromašne djece u afričkoj Gani u kojoj djeluje salezijanac don Ivan Stojanović, objavio je Radio Žepče. (ri)

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije