Potvrđeno!

Ženska osobina koja najviše plaši muškarce

Potvrđeno
28.09.2016.
u 17:11

Nije tajna da se mnogi muškarci ne znaju nositi s određenim ženskim osobinama, a jedno istraživanje sada je potvrdilo veliki stereotip vezan upravo uz ovu problematiku.

Koliko ste puta u životu čuli izjavu da se muškarci boje pametnih žena? Istraživanje varšavske Visoke škole ekonomije pod vodstvom Adama Karbowskog potvrdilo je ovaj stereotip.


Karbowski i njegov tim analizirali su eksperiment u kojem je 500 ispitanika na sveučilištu Columbia sudjelovalo u takozvanim 'brzim spojevima'. Nakon svakog spoja sudionici su morali ocijeniti fizički izgled i inteligenciju osobe s kojom su razgovarali i naposljetku napisati bi li opet izašli na spoj.
Analizom eksperimenta ustanovljeno je da bi muški ispitanici na drugi spoj radije otišli sa ženom koja im je fizički privlačna nego s onom koju su ocijenili kao iznimno inteligentnu.

S druge strane ženske ispitanice podjednako cijene izgled i pamet, ali one bi na spoj izašle i s muškarcem kojeg smatraju inteligentnim, a nisu mu dale visoku ocjenu po pitanju izgleda.

Na pitanje zašto se muškarci zapravo boje pametnih žena, stručnjaci nude jednostavan odgovor - zbog usporedbe vlastite inteligencije sa ženinom osjećaju se nesigurno: 'Muškarce manje privlače žene koje su bolje od njih, a to je rezultat trenutnog pomaka u njihovoj percepciji samog sebe. Osjećaju se manje muževno kada ih žena nadmudri.' 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije