Sarajevo

Žene iz BiH vole putovati u Beč, Dubai...

put
09.03.2016.
u 09:00

Povodom 8. ožujka, Međunarodnog dana žena, mnoge turističke agencije iz BiH imale su u ponudi putovanja kako u susjednu Hrvatsku, tako i u druge europske zemlje, ali i na daleka odredišta. Zainteresiranost za ovakva putovanja je, kako kažu u turističkim agencijama, bila velika i zadovoljni su prodajom aranžmana. Agencija Sol Azur & Buena Vista je jako zadovoljna aranžmanima koje je prodala za ovo razdoblje. Skupine su otišle u Dubai, Moskvu, Istanbul, Veneciju, Toskanu i Beč, navodi komercijalistica u toj agenciji Maja Tuljković.

Najjeftiniji aranžmani su bili Beč, Toskana i Venecija - 215 KM, a najskuplji Dubai oko 1600 KM (7 dana). Među putnicima uglavnom je bilo više žena, a bilo je i organiziranih skupina iz tvrtki koje su odlučile proslaviti 8. ožujka zajedno na putovanju, kazala je Tuljković, piše Fena. U agenciji Relax Tours kažu da su imali aranžmane za Istanbul, sjevernu Italiju i Dubai i da su zadovoljni prodajom. Najveći broj ljudi je išao u Dubai. Bilo je zainteresiranih i za Istanbul te autobusku turu za sjevernu Italiju (Ravena, Rimini, San Marino, Ferera). Autobuski aranžman za sjevernu Italija je koštao 230 KM, a aranžman za Dubai oko 1500 KM (8 dana), kazao je referent u agenciji Relax Tours Edim Mostarlić. Turistička agencija ARD Travel je imala više destinacija u ponudi i kako kažu, u ovoj agenciji zadovoljni su zainteresiranošću putnika. Imali smo više destinacija u ponudi, od europskih do izvaneuropskih tura, Madrid, Maroko, Andaluzija, Dubai.

Što se tiče europskih tura, to su bili Beč, Venecija, Budimpešta, Prag, Toskana, a cijene tura se kreću od 199 do 2000 KM, koliko koštaju daleke destinacije, kazala je operaterka iz agencije ARD Travel Dženita Milavica. Svatko je mogao izabrati putovanje koje mu odgovara i imali smo solidnu zainteresiranost, dodala je Milavica. U agenciji Avio Express Travel su također imali putovanja povodom Dana žena, a to su Istanbul, hrvatsko primorje - Dubrovnik i Makarska, zatim europska putovanja - Beč, Prag Budimpešta, Rim. Najjeftinije putovanje je bilo za Beč - 199, a najskuplje za Istanbul - 450 KM. Većinom se ove destinacije traže za 8. ožujka, kazali su u toj agenciji.

Glasnogovornica Turističke zajednice SŽ-a Asja Hadžiefendić-Mešić kazala je kako 8. 3. nije datum kada dolazi do nekih većih turističkih posjeta Sarajevu. - Niti se na taj način organizira nešto posebno niti na taj način Sarajevo nešto nudi. Mi do sada nismo primijetili da se u Sarajevu događa nešto specifično tim povodom, kazala je Hadžiefendić-Mešić.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije