Dajana Buzuk

Žena iz BiH vlasnica restorana na 'najskupljem' otoku Hrvatskoj, cijenu kave spustila na 1 euro: 'Svaki čovjek da si je može priuštiti'

Dajana Buzuk
RTL
04.08.2023.
u 07:24

– Ja sam sarajevsko dijete i ima od Zabranjenog pušenja pjesma „Fildžan viška“, e ta kava od eura je moja verzija toga, navodi vlasnica restorana

Na Hvaru, jednom od najskupljih otoka u Hrvatskoj, u Starom gradu, jednom od najljepših i najautentičnijih dalmatinskih mjesta, postoji restoran u kojem kava košta jedan euro. Espresso, s mlijekom, kratka, duga, sve košta jedan euro. 

Vlasnica ovog kafića je Dajana Buzuk iz BiH.

"Odlučila sam da kad je već situacija takva kakva jest, ponuditi barem jednu sigurnu stvar. Nešto što je u našem društvu jako bitno, tj. da čovjek može poći na kavu bez da si misli može li si ju priuštiti", rekla je Dajana Buzuk za RTL.

 

Foto: RTL

Isplati li se?

"Kako kome, sve je to stvar perspektive, financijski apsolutno ne. Trošak jednog espressa je 30 centi, a kada tu dodate šećer, mlijeko, struju, vodu, radnu snagu, moglo bi se reći da smo čak u minusu s tim da ja to ne gledam tako.", pojasnila je.

– Ja sam sarajevsko dijete i ima od Zabranjenog pušenja pjesma „Fildžan viška“, e ta kava od eura je moja verzija toga, navodi vlasnica restorana na najskupljem otoku u Hrvatskoj.
 

Ključne riječi

Komentara 2

KA
Kalifornija
15:54 05.08.2023.

Lijepo je to, ali nije baš pošteno prema kolegama ugostiteljima. Svi posjetitelji Hvara mogu i više odvojiti za kafu. Cijene na Jadranu, realno gledajući, nisu previsoke. Negdje jesu za " običnog turisti". Ali to je možda i cilj gazde. Da mu se ne stvara nepotrebne gužve. U Sloveniji su iste cijene u običnim kavanama, na selu, kao u npr Biogradu li Pagu na obali. U Njemačkoj je skuplje malo. Na autoputu je katastrofa. Pa ipak, najviše se piše o Hrvatskoj. Za usporedbu se uzimaju neke " prčvarnice" u Grčkoj sa Dubrovnikom ili Hvarom. Miješaju babe i žabe.

IJ
I ja tebi
16:46 04.08.2023.

Vidi molim te sad se smilovala. Pohlepa oh ulovila misle da su turisti budale podigli cijene u nebo a usluga gora nego u Albaniji . Drugi glavni grijeh je LAKOMOST.

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije