Razgovarali o EU putu

Željka Cvijanović se u Parizu sastala sa Emmanuelom Macronom

09.11.2023.
u 16:43

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željka Cvijanović se sastala danas u Parizu s predsjednikom Francuske Emmanuelom Macronom.

Cvijanović se osim sa Macronom, sastala i sa grupom poslanica u Narodnoj skupštini Francuske te sa predsjednicom poslaničke desničarske grupe Nacionalnog okupljanja Marine Le Pen.

Na sastancima je razgovarano o političkim i ekonomskim prilikama u BiH i regiji, trenutnoj situaciji i izazovima u EU, kao i perspektivi procesa europskih integracija Zapadnog Balkana.

Cvijanović je u razgovoru sa poslanicima izrazila posvećenost europskom putu BiH, ali i žaljenje zbog nedostatka razumijevanja i dvostrukih mjerila koje EU primjenjuje prema različitim zemljama.

Inače, Francuska je jedan od većih protivnika proširenja EU, a na posljednjem sastanku Europske komisije na kojoj je preporučeno da BiH otvori pregovore kada ispuni dodatne uvjete, Francuska je bila snažno protiv bilo kakvih preporuka, pa makar i uvjetne.

Cvijanović je upoznala sugovornike i o aktualnim temama u BiH, ukazavši na potrebu dosljednog poštivanja Daytonskog mirovnog sporazuma i ustavnih nadležnosti različitih nivoa vlasti.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije