FENOMENALNI CIMET

Želite prirodno malo posvijetliti kosu prije odlaska na godišnji? Isprobajte ovaj trik s cimetom

pexels.com
12.06.2021.
u 12:57

Cejlonski cimet će posvijetliti i kosu tamnije boje, ali tada tretman treba ponoviti više puta. Sve što vam treba već imate kod kuće: med, cimet i balzam za kosu.

Osim što će kosa postati svjetlija, bit će i mekanija te sjajnija, a i mirisat će predivno. Ova metoda posvjetljivanja namijenjena je svjetlo smeđoj i plavoj kosi, rezultati su tada najbolji - kosa je svjetlija dvije do tri nijanse. Također, bolji je izbor od klasičnih boji za kosu jer ne oštećuje kosu, prenosi 24sata.hr. 

Cejlonski cimet će posvijetliti i kosu tamnije boje, ali tada tretman treba ponoviti više puta. Ponekad rezultat i izostane, a to ovisi o strukturi vlasi i boji.

Sastojci:

  • 3 žlice cimeta
  • 3 žlice meda
  • 5 žlica balzama za kosu

Postupak:

Pomiješajte med i cimet da se dobro povežu pa u tu smjesu dodajte balzam. Maska se nanosi na čistu, osušenu kosu. Želite li dobiti učinak pramenova, tada kosu podijelite pa smjesu nanesite samo na vanjski dio kose - u tom slučaju boja će posvijetliti kao da ste bili na moru i suncu, piše Atma. 

Pazite da vam smjesa ne ostane na licu i ne utrljavajte je u vlasište, da ne bi došlo do iritacije kože.

Nakon nanošenja maske, kosu omotajte najlonom pa ručnikom kako bi bilo toplo. Ručnik maknite nakon pola sata, a maska pod najlonom neka ostane na glavi još 4 do pet sati. Na kraju isperite toplom vodom. 

Ova maska namijenjena je posvjetljivanju prirodne boje kose, ne one koja je pobojana.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije