Dodik:

Zbog uplitanja stranaca BiH neuspješna država

dodik
19.09.2016.
u 13:00

Vrijeme je da se stranci prestanu miješati u unutarnje stvari BiH, jer je ona zato neozbiljna priča i nema šanse da uspije, sve dok se domaći političari ne dogovore - utvrdio je danas predsjednik RS-a Milorad Dodik.

- Nevjerovatno je da veleposlanici u BiH uzimaju za pravo da komentiraju unutarnje političke događaje. To nema nigdje na svijetu, samo se ovdje održava i zato je ovo neuspješna zemlja i priča i nema šanse da uspije. Dok se god ljudi u BiH ne dogovore šta može da bude BiH, bez mogućnosti da se unutra uključe strani veleposlanici, bez obzira na to odakle dolaze - rekao je entitetski predsjednik.

Kazao je da će danas s veleposlanikom Ruske Federacije u BiH Petrom Ivancovim razgovorati o situaciji nakon "sramne odluke Ustavnog suda BiH o Danu RS-a, koji je politički sud i radi po nalogu Bakira Izetbegovića i pod pritiskom određenih veleposlanstava u Sarajevu“.

- Da je imalo veze s pravom ne bismo došli u situaciju da se odlučuje na ovaj način - utvrdio je Dodik novinarima u Banjoj Luci navodeći da je to suština koju će reći i ruskom veleposlaniku.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije