Husein Rošić

Zbog "tehničke pogreške" više od 30 lijekova ostalo izvan esencijalne liste

lijekovi
09.12.2017.
u 10:33

Vlada Unsko-sanske županije će zauzeti stav i očitovati se o Odluci o listi lijekova obveznog zdravstvenog osiguranja kada joj županijski ministar zdravstva dostavi izvještaj koji se odnosi na proceduru koju je Povjerenastvo provelo prilikom donošenja ove odluke, kazao je Feni premijer USŽ Husein Rošić.

Podsjetio je da je županijska vlada 3. studenoga dala suglasnost na Odluku o listi lijekova obveznog zdravstvenog osiguranja (esencijalnoj listi) koju je ministar zdravstva kao takvu pripremio i dostavio.

S obzirom da je u apsolutnoj ingerenciji Ministarstva zdravstva, rada i socijalne politike imenovanje povjerenstva koja je provodilo kompletnu proceduru, ističe Rošić, članovi Vlade na samoj sjednici nisu imali izvješće o provedenoj proceduri i nisu se mogli miješati u izmjenu postojeće liste, jer, prije svega, ministri nisu iz te oblasti.

-Nakon što je ta lista usvojena, prošla proceduru Vlade, ministar je nas obavijestio da su se dogodile određene tehničke pogreške, u smislu A liste i B liste, gdje je, prema njegovim informacijama, izostavljeno oko 30 lijekova Bosnalijeka i još jedne farmaceutske kuće – precizirao je Rošić.

Dodao je da je nakon toga „održana sjednica Kolegija Vlade USŽ na kojoj je razmatrana informacija ministra i donesena su dva zaključka“.

-Prije svega da nam se dostavi izvješće o provedenoj proceduri od povjerenstva koje je on formirao i da se sav taj materijal kada se dostavi u Vladu pošalje Tužiteljstvu USŽ, jer smatramo da takav jedan način rada je neprimjeren i hoćemo i želimo imati uvid što se to ustvari dogodilo. Ne može biti tehnička greška da se izostavi više od 30 lijekova s lista - kazao je Rošić.

Dodao je da su ministru proslijeđeni zaključci te da se sada očekuje njegov izvještaj.

-Mi očekujemo izvještaj. On nas je obavijestio i sebe obvezao da će dostaviti kao izmjene i dopune te odluke. Kada nam dostavi mi ćemo zauzeti stav o tome i očitovati se kao Vlada - kazao je Rošić.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?