VELIKA USKOČKO-POLICIJSKA AKCIJA

Zbog sumnje u korupciju uhićeno više osoba, među njima i Kazimir Bačić, glavni ravnatelj HRT-a

30.06.2021.
u 10:50

Tijekom dana svi će oni vjerojatno biti odvedeni na ispitivanja u USKOK, a vjerojatno je riječ o akciji koja je trajala neko dulje vrijeme, odnosno o akciji u kojoj su istražitelji vjerojatno osumnjičenike dulje tajno pratili i prisluškivali.

Više osoba uhićeno je u najnovijoj uskočko-policijskoj akciji, a  sumnjiče se za djela s područja gospodarskog kriminaliteta. Kako se neslužbeno doznaje, među za sada uhićenima je i Kazimir Bačić, glavni ravnatelj HRT-a.

Prema neslužbenim informacijama, uhićen je zbog sumnji na korupciju,  odnosno zbog nekog ugovora koji potpisao s Tvornicom žarulja. Kao i  uvijek u ovakvim situacijama, kada je policija Bačiću i ostalim osumnjičenicima pokucala na vrata, počela je s pretragama i izuzimanjem dokumentacije te laptopa i mobitela. 

Tijekom dana svi oni će vjerojatno biti odvedeni na ispitivanja u USKOK, a  vjerojatno je riječ o akciji koja je trajala neko duže vrijeme, odnosno u kojoj su istražitelji vjerojatno osumnjičenike duže vrijeme tajno pratili i prisluškivali.

Uhićene su, kako se neslužbeno doznaje i neke osobe koje su povezane s bivšom gradskom upravom, među kojima su i neki bliski suradnici pokojnog gradonačelnika Milana Bandića. Jedna  od njih je i Andrea Šulentić, koja je bila pročelnica stručne službe gradonačelnika u vrijeme Bandića te je kao takva svjedočila na suđenju za aferu Agram. Među uhićenima su, prema neslužbenim informacijama  i Zdravko Krajina,  Vladimir Džaja, Jelena Čeklić i Denis Mohenski.   

Ovog posljednjeg su u medijima prozvali Kralj Adventa, dok je Krajina bio jedan od Bandićevih vozača, te je također svjedočio na suđenjima pokojnom gradonačelniku. Jelena Čeklić bila je službenica u uredu za prostorno uređenje te je prema neslužbenim informacijama bila zadužena za izdavanje dozvola za događanjima na javnim površinama. 

Po svemu sudeći radi se o akciji koja ima dva kraka, jer po onom što je za sada poznato, Bačićevo uhićenje nema veze s događanjima oko zagrebačkog Adventa već oko  građevinskog projekta Vrtovi svjetla na Sigečici. Riječ je o projektu koji je rađen na lokaciji bivšeg TEŽ-a.

Grad Zagreb se oglasio o akciji Uskoka.  

"Jutros u 6:00 su službenici Državnog odvjetništva Republike Hrvatske, Ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta, započeli izvide u službenim prostorijama Gradske uprave na Trgu Stjepana Radića 1.  
Gradonačelnik Tomislav Tomašević kratko je poručio kako nova Gradska uprava u potpunosti podržava neovisan rad državnih institucija, te kako će se i dalje zalagati za trasparetnost rada gradske uprave, svih gradskih ureda, poduzeća, ustanova i povezanih društava", navodi se u priopćenju.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?