SIP BIH

Zbog kršenja pravila kažnjena dva politička subjekta i dva kandidata

02.10.2018.
u 17:49

Središnje izborno povjerenstvo Bosne i Hercegovine donijelo je odluke kojim su novčano kažnjena dva politička subjekta i dva kandidata zbog kršenja pravila ponašanja u predizbornoj kampanji, priopćeno je iz SIP-a.

Odluke nisu pravosnažne i protiv njih je moguće uložiti žalbu Žalbenom odjelu Suda Bosne i Hercegovine u roku od dva dana od prijema odluka.

Po odluci SIP-a, kazna od 1.000 KM izrečena je SDA, a od 1.500 KM njenom kandidatu za Skupštinu Tuzlanske županije Begi Gutiću. Također, sa po 1.000 KM kažnjeni su Nezavisni blok i kandidat tog bloka za Parlamentarnu skupštinu BiH Fuad Kasumović.

Prema priopćenju SIP-a, SDA i Bego Gutić su kažnjeni jer je Gutić na predizbornom skupu održanom 19. rujna u Banovićima, mjesnoj zajednici Banovići selo, koristio jezik koji bi nekoga mogao navesti ili potaknuti na nasilje ili širenje mržnje.

Kazne za Nezavisni blok i Fuada Kasumovića izrečene su, kako je naveo SIP, jer je Kasumović 13. rujna, tijekom pauze u snimanju debatne emisije na N1 televiziji, zbog prijetnji upućenih pristalici drugog političkog subjekta, prekršio pravila ponašanja u izbornoj kampanji.

Pri donošenju ovih odluka, SIP se pozvao na određene članove Izbornog zakona BiH. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije