Svečana sjednica OV-a Livno

Završava se vodovod, rade se i drugi infrastrukturni projekti

29.09.2017.
u 09:00

Nizom događaja Livno je proslavilo 1125. obljetnicu prvog spominjanja u jednom pisanom dokumentu.

Svečano u Livnu

Svečana sjednica OV-a bila je prigoda i za ocjenu onoga što se uradilo. Projekata je bilo puno, a tehnički i financijski najteži višegodišnji projekt prstenastog vodovoda ušao je u završnu fazu, istaknuo je načelnik Luka Čelan. - Najnovijom fazom njegove izgradnje pitku vodu dobila su sela Potočani i Zagoričani, za što je izdvojeno oko 1,2 milijuna maraka, što za radove, što za nužnu dokumentaciju. Kada govorimo o tom projektu, samo ću još naglasiti i završetak izgradnje sekundarne vodovodne mreže za sela Ćaić, Odžak, Lištani, Gornji i Donji Rujani, izgradnju vodovoda u Komoranima… ono što je najvažnije jest da ćemo Livanjskim horizontom dovesti pitku vodu u sva kućanstva naše općine - kazao je Čelan. Tu su i radovi na zgradi stare općine u kojoj će biti smješten konzulat RH, nastavak gradnje Glazbene škole te ostali infrastrukturni komunalni projekti. Prošle godine su za istom govornicom gradski oci izrazili nadu da će Livno dobiti status grada. I dobilo ga je, no vijećnici nisu donijeli privremenu statutarnu odluku o gradu Livnu - kazao nam je predsjednik OV-a Sead Hadžijahić, dodavši da se loptica ne može prebacivati na više strukture vlasti budući da su one odradile svoje.

- Nažalost, mi smo tu sad sami krivi i mislim da nam tu treba više međusobne kohezije, da se ta međustranačka prepucavanja i odnosi ostave malo po strani i da pokušamo, zaista, djelovati u interesu svih stanovnika ovog našeg grada. Imamo priliku popraviti te stvari i nadam se da ćemo je iskoristiti.

Pomoć mladim obiteljima

- Mladim obiteljima lokalna samouprava pomaže koliko može, kazao je načelnik Čelan, istaknuvši kako od ove godine Općina za svako novorođeno dijete daje jednokratnu novčanu pomoć u iznosu od 300 KM, te da je Livno jedna od rijetkih općina koja godinama osigurava besplatan prijevoz za sve učenike osnovnih i srednjih škola. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?