Vlada FBiH

Zatraženi podaci o plaćama članova uprave, naknadama članova upravnih i nadzornih odbora

Vlada fbih
Fena
04.10.2023.
u 17:33

Vlada BiH je zaključkom zadužila sva gospodarska društva sa učešćem državnog kapitala u kojima federalna ministarstva vrše ovlaštenja organa Federacije BiH, federalne ustanove i druge federalne institucije, zavode i agencije čiji je osnivač Federacija BiH, da u roku od tri dana Federalnoj vladi dostave podatke o neto plaćama članova uprava (direktora i izvršnih direktora), o naknadama članova upravnih i nadzornih odbora za 2022. i 2023. godinu, kao i da dostave akte na osnovu kojih je utvrđena visina istih.

Također, rukovoditelji navedenih institucija zaduženi su da u roku od sedam dana Vladi FBiH dostave pregled svih radnih tijela i povjerenstva, koje su imenovali rukovoditelji, odnosno organi upravljanja i nadzora, s pregledom isplaćenih naknada po osnovu rada u istim za 2022. i 2023. godinu. Zaduženi su i dostaviti akte na osnovu kojih je utvrđena visina ovih naknada.

Ovaj zaključak stupa na snagu danom donošenja, priopćeno je iz Vlade FBiH.
 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?