Parlament BiH

Zastupnici traže od Vijeća ministara informaciju o izmjeni Ustava BiH

10.05.2017.
u 12:42

Predsjedatelj Zastupničkog doma Parlamenta BiH Šefik Džaferović (SDA) obavijestio je zastupnike nakon pauze u zasjedanju tog doma, da zastupnici mogu uputiti urgenciju Vijeću ministara za dostavljanje informacije o izmjeni Ustava.

Tijekom rasprave o dnevnom redu zastupnik SDP-a Denis Bećirović zatražio je da zastupnici danas razmatraju informaciju Vijeća ministara o realizaciji usvojene inicijative u Domu koja se tiče izmjena Ustava BiH.

Podsjetio je da je taj dom zadužio Vijeće ministara još u studenom da pripremi i u parlamentarnu proceduru dostavi izmjene Ustava kojima se osigurava potpuna implementacija presude Europskog suda za ljudska prava u predmetu "Sejdić i Finci".

Bećirović je prihvatio prijedlog Džaferovića zatraživši samo još određivanje roka za dostavljanje te informacije, ali Džaferović je kazao da će u urgenciji navesti da je potrebno informaciju dostaviti u što skorijem roku.

Zastupnici nisu prihvatili prijedlog zastupnika SNSD-a Staše Košarca koji je ponovno zatražio da se na dnevni red sjednice uvrsti točka koju je nazvao Prijedlog odluke o razrješenju Džaferovića s dužnosti predsjedatelja Doma tvrdeći da je on znao za zločine nad Srbima u proteklom ratu, ali da nije učinio ništa da to spriječi.

Za taj prijedlog glasovalo je pet zastupnika, 31 je bio protiv, dok su četiri bila suzdržana, nakon čega su zastupniciu SNSD-a napustili sjednicu Zastupničkog doma.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?