PSBiH

Zastupnici sutra o trošarinama, osiguranju depozita u bankama i zastavi BiH

25.07.2018.
u 21:37

Zastupnički dom Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine trebao bi sutra nastaviti sjednicu započetu početkom srpnja, a prekinutu tijekom rasprave o Prijedlogu zakona o izmjenama i dopunama Zakona o trošarinama. 

Zastupnički dom je prihvatio zahtjev Kluba zastupnika SDS-a da se predloženi zakon, koji predviđa ukidanje povećanja cestarine za 15 feninga po litru goriva plus PDV, koje je prihvaćeno u prosincu prošle godine, razmatra po hitnom postupku.  

Osnovni razlozi zbog kojih je zatražena procedura usvajanja zakona po hitnom postupku, kako su naveli predlagači, jeste poskupljenje goriva koje je izazvalo val drugih poskupljanja životnih i drugih namirnica. 

Predlagači također navode da usvojeno zakonsko rješenje ne precizira način raspodjele prikupljenih sredstava, te da posljednje izmjene zakona nisu opravdale svoje postojanje u praksi.

Zastupnici bi trebali razmatrati i principe Prijedloga zakona o osiguranju depozita u bankama BiH, čiji je predlagač Vijeće ministara BiH.

Trebali bi biti razmatrani i principi Prijedloga zakona o izmjeni i dopuni Zakona o zastavi BiH, koji je predložio zastupnik Saša Magazinović.

Magazinović je ranije kazao da je intencija predloženog zakona da u tehničkom smislu pojasni i da se na jednom mjestu napiše kako se ispravno postavlja zastava BiH.

Pred zastupnicima će se naći i par informacija, a trebali bi dati i suglasnost za ratifikaciju više međunarodnih sporazuma i ugovora.  
 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije