danas sjednica

Zastupnici pozvani riješiti pitanje konstitutivnosti Srba u HNŽ-u

02.10.2017.
u 07:00
 

Koordinacija srpskih udruga u Mostaru pozvala je zastupnike u Skupštini HNŽ-a da na sjednici danas, 2. listopada, usvoje amandman na Ustav HNŽ-a koji se odnosi na konstitutivnost srpskog naroda u toj županiji.

- Činjenica da je sjednica Skupštine HNŽ-a prekinuta u srijedu, 27. rujna, zbog nemogućnosti da se ovo pitanje uopće stavi na dnevni red ne ulijeva optimizam da će biti dovoljno razuma i dobre volje da se danas izglasa, no mi još jednom naglašavamo kako to nije pitanje nijedne političke stranke, već cijelog srpskog naroda - ističu iz spomenute Koordinacije te mole zastupnike iz vladajućih i oporbenih stranaka “da se izdignu iznad dnevnopolitičkih prepucavanja te da ne koriste to pitanje i srpski narod u međusobnim političkim obračunima”.

Pozvali su političke stranke da od tog pitanja ne prave predizbornu kampanju. Iz HDZ-a BiH poručili su kako su Srbi konstitutivni u HNŽ-u, ali nemaju legitimne predstavnike. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije