Okrugli stol

Zastupnici Europskog parlamenta o zapadnom Balkanu i proširenju EU

03.12.2019.
u 09:03

Zastupnici  Europskog parlamenta (EP)  danas će razgovarati o procesu europskih integracija za zapadni Balkan s članovima nacionalnih parlamenata iz regije.

Okrugli stol službeno će otvoriti predsjednik Europskog parlamenta David Sassoli, nakon čega će uslijediti obraćanje Olivéra Várhelyija, novog europskog povjerenika za EU susjedstvo i proširenje, u njegovom prvom službenom posjetu Europskom parlamentu kao povjerenik , prenosi European Western Balkans(EWB).

Parlamentarci iz Albanije, BiH, Crne Gore, Sjeverne Makedonije i Srbije, uključujići i lidere političkih i parlamentarnih grupa, zajedno sa europskim parlamentarcima razmijenit će mišljenja o izazovima i perspektivi politike proširenja EU, najavljeno je iz Evropskog parlamenta.

Zastupnicima Europskog parlamenta i nacionalnih parlamenta zemlja regije obratit će se i novoimenovani izvjestitelj EP za zapadni Balkan Tonino Picula, koji je na tu funkciju izabran u susret samita EU zapadni Balkan koji  će biti održan u Zagrebu u svibnju 2020. godine.

U diskusiji s parlamentarcima koji dolaze iz država zapadnog Balkana sudjelovat će i izvjestitelji Europskog parlamenta zaduženi za zemlje regije kao i predsjednici parlamentarnih izaslanstava za suradnju s državama zapadnog Balkana.

Uvodnu sjednicu, koja će trajati sat vremena, moderirat će potpredsjednik EP-a Fabio Castaldo.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?