PSBiH

Zastupnici danas o RTV sustavu, zaduženosti i javnom dugu

zastupnicki
27.06.2016.
u 07:54

Zastupnici Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH razmatrat će na sjednici koja je zakazana za danas, u drugom čitanju, Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o Javnom radiotelevizijskom sustavu BiH.

Ovo zakonsko rješenje, koje ima za cilj trajno riješiti probleme financiranja RTV sustava, predložili su zastupnici SDA i SBB Amir Fazlić i Mirsad Đonlagić.

Zakon predviđa uvođenje naplate RTV takse putem kablovskih operatera zbog čega je zatražena informacija o broju korisnika kablovskih emitera, a podaci s kojima predlagači raspolažu govore da u BiH ima 330.000 domaćinstava koja koriste kablovsku televiziju.

Predviđeno je i uspostavljanje fondova, te je rečeno da će se javni RTV servisi primarno financirati prihodima od RTV taksi ili sredstvima koje prikupe fondovi koje mogu osnovati entiteti, odnosno Brčko distrikt BiH.

Dnevnim redom je predloženo po skraćenom postupku razmatranje Prijedloga zakona o obilježavanju malog oružja, lakog naoružanja i pripadajućeg streljiva na prijedlog Vijeća ministara BiH.

Bit će razmatrani i izvještaji o stanju radijacijske i nuklearne sigurnosti, o radu Ureda za razmatranje žalbi te o zaštiti osobnih podataka za 2015. godinu, kao i informacije o iseljeništvu, o stanju sigurnosti, o javnoj zaduženosti te o nestalim osobama.

Jedna od točki dnevnog reda je i Informacija o primjeni Okvirnog zakona o osnovnom i srednjem obrazovanju u BiH, s naglaskom na izučavanje nacionalne grupe predmeta i izučavanje maternjeg jezika na cijeloj teritoriji države.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?