UKUSAN DORUČAK

Zasladite se omiljenim jelom iz djetinjstva: Riža na mlijeku s voćnim preljevom koja će nestati u trenu

shutterstock
30.09.2020.
u 08:10

Možete dodati cimet, naribanu čokoladu, orašaste plodove...

Riža na mlijeku jedno je od omiljenih jesenskih jela iz djetinjstva. Priprema je jednostavna i brza, a ova količina sastojaka dovoljna je za otprilike šest zdjelica - koje će nestati u trenu zahvaljujući preljevu od šumskog voća. Ako niste ljubitelj, možete koristiti banane ili mango.

Sastojci:

350 ml vode

140 g riže

600 ml kokosovog mlijeka

2 žlice naribane narančine korice

Pola žličice soli

50 g šećera

1 jaje

Za preljev od šumskog voća:

300 g šumskog voća

50 g šećera

2 žlice svježeg soka od naranče

Priprema:

Prvo pripremite preljev od šumskog voća. Bobice istresite u malu tavicu na srednju vatru, dodajte šećer i sok naranče i pričekajte da počne krčkati. Smanjite vatru i pustite da krčka desetak minuta, sve dok se ne počne zgušnjavati. Ostavite sa strane da se ohladi.

U tavu ulijte vodu, dodajte rižu i zagrijte do vrenja. Smanjite vatru, poklopite tavicu i kuhajte još desetak minuta. Maknite s vatre. Dodajte 500 ml kokosovog mlijeka, koricu naranče, sol i šećer i kuhajte još desetak minuta.

U maloj zdjelici pomiješajte jaje i preostalih 100 ml kokosovog mlijeka. Ulijte u rižu i kuhajte još nekoliko minuta na laganoj vatri. Kad se rižin puding ohladi, servirajte ga uz preljev od šumskog voća.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?