Sastanak

Zapošljavanje u državnu službu samo s diplomom akreditirane visokoškolske ustanove

sastanak diplome
22.01.2016.
u 12:27

Vršitelj dužnosti direktora Agencije za razvoj visokog obrazovanja i osiguranje kvaliteta Husein Nanić razgovarao je s direktorom Agencije za državnu službu BiH Nevenom Akšamijom, a u radu sastanka sudjelovali su i državni službenici obe agencije.

Kako je priopćeno iz ove agencije, tema sastanka bila je primjena člana 54. Okvirnog zakona o visokom obrazovanju u BiH kojim je propisano da će "nadležni državni organi te drugi organi i organizacije u svrhu zaposlenja ili javne funkcije priznavati samo one akademske stupnjeve i diplome koje izdaju akreditirane visokoškolske ustanove".

Agencija za državnu službu u postupku finaliziranja Uputa o provođenju postupka zapošljavanja državnih službenika u institucijama BiH iskazala je mišljenje da bi u Uputu, kao i u tekstove oglasa koje raspisuje Agencija za državnu službu u okviru svojih nadležnosti trebalo ugraditi napomenu u tekst oglasa da su valjane samo diplome koje izdaju akreditirane visokoškolske ustanove, odnosno da su kao takve jedino pogodne javne isprave kako u natječajnim procedurama, tako i u pravnom prometu u Bosni i Hercegovini.  

Tijekom sastanka sagledani su svi aspekti primjene odredbe člana 54. Okvirnog zakona o visokom obrazovanju u Bosni i Hercegovini te je zaključeno da je svakako opredjeljenje dviju agencija da se započne s primjenom navedene odredbe, te da ova odredba bude sadržana u Uputi.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije