Porezna uprava FBiH

Zapečaćeno 57 objekata, zatečeno 96 neprijavljenih radnika

Porezna uprava FBiH
15.02.2016.
u 11:19

Porezna uprava Federacije Bosne i Hercegovine u subotu je na prostoru Federacije izvršila ukupno 228 inspekcijskih nadzora kada su, zbog utvrđenih nepravilnosti, inspektori privremeno zapečatili 57 objekata u kojima je zatečeno 96 neprijavljenih radnika.

Kontrolama su bili obuhvaćeni porezni obveznici koji obavljaju obrtničku i proizvodnu djelatnost i djelatnost igara na sreću, te ugostiteljske, trgovačke i druge uslužne djelatnosti, javlja Fena.

U tijeku inspekcijskog nadzora utvrđeno je i da 28 objekata obavlja djelatnost bez odobrenja za rad nadležnog organa.

Zbog utvrđenih nepravilnosti zapošljavanje neprijavljenih radnika, rad bez odobrenja nadležnih organa i neevidentiranje prometa u ovim aktivnostima izdat je 141 prekršajni nalog s izrečenim novčanim kaznama u ukupnom iznosu od 352.900 KM.

Porezna uprava FBiH pozivala je porezne obveznike da izvršavaju obveze, a građane da uz punu diskreciju prijave nepoštivanje poreznih zakona, zapošljavanje neprijavljenih radnika, neizdavanje fiskalnih računa i druge koruptivne radnje.

Prijave se mogu dostaviti putem e-maila sivaekonomija@fpu.gov.ba i primjedbe@fpu.gov.ba, putem SMS poruke na broj mobitela 061-724-610 i putem besplatnog poziva 080-020-333, priopćeno je iz Porezne uprave Federacije BiH.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?