„Bold CHINTHE 2016“

Zajednička vježba odgovora na potres i RHB opasnosti

vjezba
07.03.2016.
u 17:29

Vježba „Bold CHINTHE 2016“ je počela 29.02.2016. godine i trajat će do 11.03.2016. godine

Grupa za vojnu stabilizaciju i podršku Ujedinjenog Kraljevstva (UK Military Stabilisation and Support Group – MSSG) u suradnji s institucijama u Bosni i Hercegovini održava vježbu „Bold CHINTHE 2016“, koja je počela 29.02.2016. godine i trajat će do 11.03.2016. godine. Scenarij vježbe će obuhvatiti potres, radiološko-kemijsko-biološke opasnosti (RHB) i druge prateće hazarde, tijekom koje će biti analizirana efikasnost postojećih zakona, doktrina i standardnih operativnih procedura (SOP), te identificirana područja koja bi Komandno-štabni dio vježbe bit će izveden u Operativno-komunikacijskom centru BiH - 112 Ministarstva sigurnosti Bosne i Hercegovine, a planirane vježbe i obuke u prostorijama Operativnog centra Direkcije za koordinaciju policijskih tijela Bosne i Hercegovine u Sarajevu.

Dan za istaknute zvanice, na kojem će nazočiti dužnosnici institucija Bosne i Hercegovine, veleposlanik UK, predstavnici EUFOR-a, NATO-a i vojno - diplomatskog kora zemalja članica NATO-a u Bosni i Hercegovini, bit će upriličen u Operativno-komunikacijskom centru BiH-112 Ministarstva sigurnosti Bosne i Hercegovine, priopćeno je iz Ministarstva sigurnosti BiH.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?