Godišnjica crkvenog vjenčanja i bračnog zajedništva

Zahvalnu misu za 60 godina braka svojih roditelja predslavio vlč. Pavo

16.08.2016.
u 09:00

U župi svete Male Terezije u mjestu Bistrica kraj Uskoplja – Gornjeg Vakufa, 13. kolovoza 2016. godine, u područnoj crkvi svetog Petra i Pavla u Vilić Polju, slavljena je sveta misa zahvalnica za šezdeset godina crkvenog vjenčanja i bračnog zajedništva Josipa (Joze) Šekerije i Bosiljke rođene Prskalo, koju je predslavio njihov sin, velečasni Pavo Šekerija, svećenik Vrhbosanske nadbiskupije.

Pod misom je svirala njihova kći redovnica, sestra Dragica koja pripada redu sestara Kćeri Božje ljubavi i koja je doživotne zavjete položila prije 27 godina.

Rad u Njemačkoj

Josip (Jozo) je rođen 1931. u Vilić Polju od oca Nike Šekerije i majke Ivke, rođene Vidović, a Bosiljka je rođena 1932. u Voljicu od oca Nikole Prskalo i majke Anice, rođene Zeko. Anica je bila trećoredica. Jozo Šekerija je od 1969. godine radio u inozemstvu, točnije u Njemačkoj, i zaradio mirovinu, a majka Bosiljka uz molitvu okupljala djecu oko obiteljskog ognjišta.

“Život pun križeva i neizvjesnosti, otac odvojen od obitelji uz molitvu i pouzdanje u Božju providnost, uvijek se išlo naprijed i Bogu smo zahvalni za sve milosti”, kazali su tom prigodom slavljenici.

Na misi su sudjelovala njihova djeca sa svojim obiteljima, kao i bližnja rodbina i prijatelji.

Jozi i Bosiljki Šekerija, uz velečasnog Pavu i sestru Dragicu, Bog je darovao još četvero djece - dvije kćeri i dva sina.

Četvero praunučadi

Dvije kćeri su se udale, Cecilija i Marinka. Sin Niko je oženjen, a jedno muško dijete od trećeg mjeseca od začeća je u nebu.

Jozo i Bosiljka imaju i devetero unučadi i četvero praunučadi. Zanimljivo je istaknuti kako je 16. kolovoza prošle godine u rodnoj župi Bistrici kod Uskoplja velečasni Pavo Šekerija, duhovnik u travničkom sjemeništu “Petar Barbarić”, proslavio dvadeset i petu obljetnicu svećeništva.

Velečasni Pavo Šekerija rodio se 27. svibnja 1960. godine, od roditelja Josipa i Bosiljke, rođene Prskalo, u mjestu Vilić Polje, župa Bistrica kraj Uskoplja.

Osnovnu školu završio je u Uskoplju, srednju u Bugojnu, a teologiju u Sarajevu, gdje je zaređen za svećenika na Petrovo, 29. lipnja 1990.

Mladu misu slavio je u Bistrici 12. kolovoza 1990. godine. Trenutačno je velečasni Pavo Šekerija duhovnik u travničkom sjemeništu “Petar Barbarić”.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?