poljoprivredni poticaji

Zahtjeve za novčane potpore podnositi do 15. studenoga

05.11.2015.
u 14:00

U Lekinoj Dragi postoje i mali vinogradi, a slador je u grožđu ove godine iznosio i do 23, što potvrđuje Neno Leko, bit će vina i dobre rakije

Posušje ima svoje prelijepe krajeve i oaze ljepote kao što su Podbila, Zagorje, Vučipolje i još neki, sve do Blidinja. Malo se u javnosti spominjala Lekina Draga u Broćancu koja se izdiže od 600 do blizu tisuću metara iznad mora. Kraj je prepun kamena i sunca te ljekobilja gdje je i veliki uzgajatelj Martin Soldo. No, s Martinom smo odlučili uskoro razgovarati jer to što radi Martin s potporom braće iz Zagreba je pravo čudo i poticaj za mnoge da se okrenu uzgoju smilja koje donosi zaradu. I druge obitelji iz Lekine Drage, koja se jako raselila, koriste sve blagodati toga kraja u kojemu sunce sja jače nego igdje. I Branko i svi drugi su spominjali vinovu lozu koja daje najbolju rakiju i vino jer je slador grožđa jako visok, i do 23. To je potvrdio Neno Leko koji živi u Posušju, ali voli doći u taj osunčani kraj gdje se uzgaja zdrava domaća hrana i šumski proizvodi. Inače, Služba za gospodarstvo, obnovu, razvitak i civilnu zaštitu Općine Posušje sve više radi u tom smjeru. Već je obavijestila sve poljoprivredne proizvođače upisane u Registar poljoprivrednih gospodarstava i Registar klijenata koji kane podnositi zahtjeve za novčane potpore s federalne razine. Riječ je o planu proizvodnje za 2016. godinu. Prijava plana proizvodnje se podnosi Ministarstvu gospodarstva ZHŽ najkasnije do 15. studenoga 2015. Njive oživljavaju i na velikoj lokaciji Podine, podno mjesne zajednice Čitluk, prema granici s Dalmacijom. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?