ISTRAŽIVANJE

Zabrinjavajuće saznanje: Teflonske tave uzrokuju smanjenje penisa?

09.12.2018.
u 20:56

Istraživanje provedeno u Italiji pokazuje da može utjecati i na plodnost

Nedavno istraživanje provedeno u Italiji pokazalo je da teflonske tave, odnosno njihov sastav, može utjecati na smanjenje muškog spolovila, prenosi New York Post.  

Radi se o supstancama pod nazivom PFCs (perfluoroalkyl) koje se nalaze u sastavu tava poznatim po tome da se hrana ne lijepi za dno. Prema provedenom istraživanju, supstanca utječe na smanjene spolovila, ali i kvalitetu sjemena. 

Istraživanje je provedeno među 383 muška srednjoškolca. Izmjerena im je razina hormona u krvi, kvaliteta sjemena te na kraju i veličina spolovila. Od ukupnog broja ispitanika, njih 212 je bilo izloženo supstanci u svibnju i lipnju 2017. godine na sjeveroistoku Italije.

Rezultati su prikazali da su srednjoškolci izloženi supstanci uistinu imali manje spolovilo, u prosjeku 8.7 cm, dok su neizloženi imali u prosjeku 10 cm. 

Istraživači rezultate nazivaju "značajnim utjecajem na ljudsko muško zdravlje" koje može imati i utjecaj na mušku plodnost.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?