Nakon napada na kadete i juniore Širokog Brijega

Zabranjen dolazak navijačima Željezničara na utakmicu u Širokom Brijegu

prozorsko
Foto: NK Široki Brijeg
14.03.2015.
u 21:45

Skupina huligana je u Sarajevu pored stadiona Grbavica bejzbol palicama i kamenicama kamenovala autobus s mladim nogometašima Širokog Brijega i ozlijedila nekoliko igrača

MUP Zapadnohercegovačke županije obavijestio je javnost da je iz sigurnosnih razloga zabranjen dolazak gostujućih navijača na  utakmicu 17.  kola Premijer lige koja će se sutra s početkom u 18:00 sati održati na stadionu Pecara u Širokom Brijegu, a u kojoj će se sastati NK Široki Brijeg i FK Željezničar iz Sarajeva.

Ova odluka donesena je u svjetlu današnjih događaja, odnosno napada na kadete i juniore NK Široki Brijeg, koji se dogodio u blizini stadiona Grbavica u Sarajevu.

Podsjetimo, skupina huligana je u Sarajevu pored stadiona Grbavica bejzbol palicama i kamenicama kamenovala autobus s mladim nogometašima Širokog Brijega i ozlijedila nekoliko igrača.

Širokobriješki kadeti i juniori su gostovali kod vršnjaka iz sarajevskog Željezničara, a veliki incident se dogodio kada su mladi nogometaši trebali krenuti kući.

Kako saznaje HMS, napadači su izašli iz obližnjeg kafića i bez razloga verbalno vrijeđali i pljuvali nogometaše, a onda su uzeli metalne šipke i palice te ih napali.

Naime, kad su se spremali ući u autobus i krenuti iz Sarajeva prema kući dvadesetak huligana, po riječima Tonija Karačića, šefa omladinske škole Širokog Brijega, opkolilo je autobus i krenulo u divljački pohod.

“Jednostavno, svi smo ostali šokirani i u nevjerici gledali što se događa. Napadnuti smo od strane dvadesetak huligana koji su bili “naoružani” bejzbol palicama i metalnim šipkama. Nekoliko igrača dobilo je teže ozljede. Neviđena sramota, jer radi se o djeci i to je ono što me dodatno pogodilo”, rekao je Karačić.

U MUP-u Kantona Sarajevo potvrdili su kako se dogodio incident ali kako nitko nije uhićen.

Netko od prisutnih je snimio cijeli događaj i snimak predao policiji, očevid je u tijeku.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?