Vlada SBŽ

Za zagrijavanje škola u SBŽ-u izdvojeno više od tri milijuna KM

vlada sbz
09.06.2016.
u 15:19

Za zagrijavanje škola u Srednjobosanskoj županiji (SBŽ) iz proračuna je u protekloj godini izdvojeno više od tri milijuna KM, navedeno je u informaciji o potrošnji energenata u školama, koju je danas razmatrala Vlada SBŽ-a.

Za zagrijavanje 36 škola, koje koriste drvo i ugljen, u 2015. godini je izdvojeno 637.225 KM, dok je zagrijavanje na pelet u 35 škola koštalo 1.573.956 KM.

Centralno grijanje u osam škola u Travniku, koje su priključene na toplanu kompanije "Unis Energetika", koštalo je 831.031 KM, dok je za lož ulje u četiri škole izdvojeno 31.203 KM.

- Iz ove informacije vidi se da je najskuplje grijanje kompanije "Unis Energetika", dok je najjeftinije zagrijavanje na drva i ugljen, iako tu treba imati u vidu i zagađivanje okoliša - kazala je novinarima ministrica obrazovanja Katica Čerkez.

Najavila je kako će u ovoj godini biti urađena detaljna analiza i sačinjene preporuke na koji način je moguće smanjiti potrošnju.

Vlada SBŽ-a na današnjoj sjednici je, među ostalim, dala suglasnost za vođenje pregovora o granskim kolektivnim ugovorima.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?