Elektrokrajina

Za tri dana naplata isporučene struje povećana za 1,5 milijuna KM

struja
ilustracija
26.05.2019.
u 18:47

Banjolučka "Elektrokrajina" već u prvim danima akcije dosljedne naplate isporučene električne energije bilježi za trećinu veći priliv sredstava po toj osnovi, priopćeno je iz tog javnog poduzeća.

Za prva tri dana akcije (od 20. do 22. svibnja) naplata električne energije je povećana za 33,9 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine, odnosno za 1,5 milijuna KM.

Pozitivan trend vidljiv je i u usporedbi s istim danima prošlog mjeseca (travnja), jer je priliv sredstava u svibnju veći za 18,9 posto, odnosno za 943.000 KM.

„Elektrokrajina“ je u navedena tri dana bila prinuđena isključiti s mreže ukupno 135 dužnika, od čega 23 pravne osobe i 112 domaćinstava. Napominju da kupci iz kategorije domaćinstava čine više od 90 posto od ukupnog broja kupaca, te je tako i broj isključenja domaćinstava uvijek veći u odnosu na pravne osobe. 

Na osnovu zaključka uprave tog poduzeća mjere isključenja s mreže se nisu i neće primjenjivati prema korisnicima socijalne potrebe. Naplatu potraživanja prema tim osobama će rješavati u suradnji s centrima za socijalni rad i lokalnim zajednicama.

- Proteklih dana smo sa mnogim gospodarskim subjektima, koji imaju značajan obim proizvodnje i/ili veliki broj zaposlenih, postigli dogovor da odmah uplate dio duga za utrošenu električnu energiju, uz ostavljeni rok do kraja mjeseca da izmire preostale dospjele obveze – tvrde iz „Elektrokrajine“.

Na ovaj način su izašli u susret velikim gospodarskim subjektima imajući u vidu visinu štete za njihov proizvodni proces u slučaju isključenja s mreže.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?