Vlada RS - MMF

Za puni efekt reformi potrebno novo Vijeće ministara BiH

13.04.2019.
u 10:13

Ekonomski pokazatelji su kontinuirano pozitivni i Republika Srpska ima solidnu osnovu da ciljeve definirane u Programu ekonomskih reformi u srednjoročnom razdoblju uspješno realizira, ali za njezin puni efekt neophodno je da što prije bude formirano Vijeće ministara BiH.

Ovo su istaknuli članovi izaslanstva Vlade RS-a tijekom razgovara u okviru proljetne Skupštine Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) i Svjetske banke u Wasgingtonu sa šefom Misije MMF-a u BiH Martinom Petrijem.

-Ključne oblasti na koje smo fokusirani u narednom razdoblju, a u kojima su već primjetni pomaci, su jačanje konkurentnosti i produktivnosti gospodarstva, uz istovremenu borbu protiv sive ekonomije. Radit ćemo na održivosti zdravstvenog sustava, efikasnijem javnom sektoru, poboljšanju demografske slike, evropskim integracijama i tehnološkom napretku RS - istaknuto je prilikom sastanka sa izaslanstvom MMF-a, priopćeno je danas iz Ministarstva financija RS-a.

U izaslanstvu su pomoćnici ministra financija Milorad Đurđević i Jelena Popović, šef Ureda i savjetnik predsjednika Vlade Željko Đurić i Dalibor Tomaš.

Ključne riječi
MMF

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?