Naslovnica Vijesti

Za nove pronalaske skoro 242 tisuće KM lutrijskoga novca

03. siječnja 2018. u 14:30 0 komentara 81 prikaza

Tek pred kraj prošle godine federalna Vlada odobrila je raspodjelu dijela prihoda ostvarenih temeljem naknada za priređivanje igara na sreću iz 2016. godine za financiranje programa i projekata iz oblasti promoviranja tehničke kulture, piše Večernji list BiH. 

Raspodjela

Federalno ministarstvo razvoja, poduzetništva i obrta, koje je mjerodavno za provedbu natječaja za dodjelu sredstava za spomenute projekte, prilično je kasno utvrdilo listu korisnika za raspodjelu sredstava od 241.882,61 KM uplaćenih u proračun Federacije BiH u 2016. godini, a ostvarenih temeljem naknada za priređivanje igara na sreću. Od tog iznosa, 168.775,72 KM odobrene su za financiranje programa i projekata koji se odnose na promoviranje tehničke kulture.

Preostali iznos od 73.106,89 KM dodjeljuje se Asocijaciji inovatora Bosne i Hercegovine za nagradni fond za nagrađivanje inovatora iz Federacije BiH za inovacije od međunarodnog značaja.

Zanimljivo je da taj iznos nije bio planiran za ovu namjenu, ali zbog nedovoljnog broja zadovoljavajućih prijava pristiglih na javni poziv i nepostojanja zakonske mogućnosti da se raspiše dodatni javni natječaj i donese druga odluka o raspodjeli novca, odlučeno je da preostala sredstva budu usmjerena Asocijaciji inovatora BiH.

Prema propisima

Kako je propisano, korisnici sredstava su najkasnije do kraja 2017. godine morali Federalnom ministarstvu razvoja, poduzetništva i obrta dostaviti izvješće o namjenskom utrošku dodijeljenih sredstava, kao i vjerodostojnu dokumentaciju temeljem koje se dokazuje namjenski utrošak sredstava.

Oni korisnici koji u ugovorenom roku nisu dostavili izvješće o utrošku sredstava ili su dodijeljena sredstva utrošili suprotno propisanim kriterijima, dužni su na zahtjev Federalnog ministarstva razvoja, poduzetništva i obrta izvršiti povrat dodijeljenih sredstava i ne mogu ostvariti pravo na dodjelu sredstava u sljedeće tri godine.•

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.