Rebalans proračuna

Za mirovine i invalidnine dodatnih 32 milijuna KM

09.10.2015.
u 06:15

Najveće uštede planirane su na polju plaća i naknada, i to u iznosu od 13,7 mil.

Dom naroda Parlamenta FBiH usvojio je jučer na redovitoj sjednici po žurnom postupku prijedlog odluke o izmjenama i dopunama proračuna Federacije BiH za 2015. godinu. Rebalans proračuna dobio je potporu 31 izaslanika, 14 ih je bilo suzdržano, a jedan izaslanik bio je protiv. Prijedlog odluke o izmjenama i dopunama proračuna FBiH za 2015. godinu jednoglasno je podržao Klub izaslanika hrvatskog naroda.

Jelka Milićević, federalna ministrica financija i dopredsjednica Vlade FBiH, je naglasila kako je rebalans jedna od mjera oporavka koje poduzima Vlada FBiH s ciljem stabiliziranja proračuna i osiguranja financijske stabilnosti. Milićević je podcrtala značaj stimuliranja prvog zapošljavanja i samozapošljavanja iznosom od 20 milijuna KM.

Povećana su sredstva za transfer Fondu MIO u iznosu od oko 21,3 milijuna KM. Transfer za neratne invalide povećan je za iznos od oko 11 milijuna KM.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?