Sattler uručio pomoć

Za BiH osiguran paket pomoći od više od 300 milijuna eura

Foto: Avaz
1/2
22.05.2020.
u 11:50

Šef Delegacije Europske unije i posebni predstavnik EU u BiH veleposlanik Johann Sattler danas je u Sarajevu uručio opremu namijenjenu medicinskim ustanovama u Bosni i Hercegovini, a koju je financirala Unija.

Oprema je nabavljena u skladu s standardima Europske unije za javne nabavke i uključuje visoko kvalitetne respiratore, rendgen aparate i ostalu zaštitnu medicinsku opremu. Respiratori su proizvedeni u Švedskoj, a radi se o suvremenim respiratorima namjenjenim za intenzivnu njegu i anesteziju, piše Avaz. 

Nabavku opreme je financirala Europska unija u okviru programa pomoći BiH u borbi protiv koronavirusa (COVID-19) kojeg provodi UNDP BiH.

Nakon primopredaje Sattler je rekao kako je sretan što je u prilici ispuniti dano obećanje.

- Za Bosnu i Hercegovinu je osiguran paket pomoći od više od 300 milijuna eura, a od toga je sedam milijuna eura izravno za nabavku medicinske opreme. Danas vršimo isporuku robe u vrijednosti od više od 800.000 eura. Najvećim dijelom je riječ o osobnoj zaštitnoj opremi, ali mogu naglasiti kako je tu također visokotehnološka roba, dakle govorimo o rengen-uređajima, respiratorima koji će se također moći koristiti i za anesteziološke potrebe, potom EKG uređaji... Najkraće rečeno sve su to uređaji koji će se i nakon prestanka pandemije moći koristiti u zdravstvene svrhe – rekao je Satler.

Dodao je kako su pripremili i podršku u iznosu od 28 milijuna eura investicija za zdravstveni sektor u BiH.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?