Premijer Srbije

Vučić: Albanci htjeli da izazovu sukobe, vlak zaustavljen u Raški

14.01.2017.
u 19:18

Premijer Srbije Aleksandar Vućić na izvanrednoj konferenciji za medije poslije hitne sjednice Biroa za koordinaciju službi bezbjednosti rekao je da je donio odluku da se voz koji je krenuo iz Beograda za Kosovo zaustavi u Raški da bi se sačuvala sigurnost putnika i da bi se izbjegli sukobi.

Naveo je da su htjeli da Albanci sačekaju vlak, uhite mašinovođu i time dovedu do velikih sukoba.

 - Jutros je krenuo vlak , a ne tenk, za Kosovsku Mitrovicu koji je trebalo da spaja ljude, gradove u skladu sa principima Međunarodnog javnog prava, najvišim vrijednostima...a onda su počele da se događaju nevjerovatne stvari. Saznali smo večeras da su Albanci i njihove specijalne snage dio pruge pokušali da miniraju. Na Jarinju je trebalo da sačekaju vlak, uhite mašinovođu Stevanović Milenka, uhite putnike vlaka i time dovedu do velikih sukoba. Srbi kada su vidjeli šta Albanci čine, okružili su albansku jedinicu iz Lužana. Albanci su onda poslali mimo odobrenja i NATO-a, 17 blindiranih oklopnih vozila tipa "kobra" sa specijalmnim jedinicama ROSU na sjever Kosova i Metohije sa željom da isprovociraju sukob većih razmjera. Moja odluka je bila da zaustavim voz u Raškoj. Obavijestio sam Mogerini o situaciji i rekao ih koliko sam razočaran reakcijom po tom pitanju - rekao je Vučić.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?