NAKON OLUJA...

Vraćaju li se vrućine? Vakula otkrio kakvo se vrijeme očekuje u idućim danima

vrucine
27.07.2023.
u 07:52

Sljedećih dana toplije, za vikend gotovo posvuda opet i vruće, ali jutra će biti svježa, u unutrašnjosti ponegdje i maglovita, osobito u petak, piše Vakula

Prema prognozi DHMZ-a danas naša područja čeka pretežno sunčano vrijeme. Najviša dnevna temperatura od 22 do 25, na Jadranu od 26 do 30 °C. 

Uz jači dnevni razvoj oblaka na zapadu u subotu lokalno može pasti poneki pljusak. U nedjelju postupno oblačnije.

"Željni bure i tramontane uživat će još samo u četvrtak, a i u petak oni koji vole pretežno suho, sunčano i razmjerno svježe vrijeme. Za vikend opet većinom vruće, mnogima i sparno, te sve nestabilnije. Ljeto se nastavlja ove godine već ustaljenim ritmom pa će i dalje, vrlo vjerojatno, dulja suha i stabilna razdoblja postojati samo na srednjem i južnom Jadranu, dok će u sjevernijim krajevima biti znatno promjenjivije, uz prilično varijabilnu temperaturu zraka", piše meteorolog Zoran Vakula za HRT.

"Sljedećih dana toplije, za vikend gotovo posvuda opet i vruće, ali jutra će biti svježa, u unutrašnjosti ponegdje i maglovita, osobito u petak. Vjerojatnost lokalnih pljuskova s grmljavinom u subotu se povećava u gorju i unutrašnjosti Istre, a u nedjelju ne samo gotovo diljem kopnenog područja nego i na sjevernom Jadranu, gdje se sasvim stabilno vrijeme ne može jamčiti ni u subotu. No, prema jugu će se nastaviti od četvrtka novi niz sunčanih dana, koji će ponovno sve češće biti i vrući, za vikend i s posvuda toplim noćima, uz ponegdje umjeren zmorac, u nedjelju vjerojatno prevladavajuće jugo", piše Vakula.

Ključne riječi

Komentara 1

ZI
Zima1959
18:12 27.07.2023.

Tko je Vakula????

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?