vatrogasno društvo

Vozilo od 128.115 KM za sigurniji Domaljevac

08.04.2019.
u 09:38

Nakon dugo vremena općina Domaljevac ima registrirano Dragovoljno vatrogasno društvo i po prvi put otkako je osnovana ima jedno specijalizirano vatrogasno vozilo. Proceduru javne nabave općina je pokrenula u prosincu 2018., iako ideja postoji dugo vremena, ali u Općini ističu da nije bilo prostora za njezinu realizaciju. Riječ je o vozilu 2004. godište čiji je spremnik kapaciteta 2500 litara vode. Uz opremu za gašenje požara, vozilo posjeduje pjenila, boce i maske za zrak te opremu za izvlačenje unesrećenih i djelovanje u slučaju prometne nesreće na području PŽ-a. Vrijednost vozila je 128.115 KM, od čega je 45.000 KM osiguralo Dragovoljno vatrogasno društvo Domaljevac, a ostatak sredstava, u iznosu od 83.115 KM, uplatila je Općina Domaljevac-Šamac iz vlastitog proračuna. - To nisu mala sredstva za Općinu i nije lako izdvojiti toliki novac, ali smatramo da sigurnost ljudi i imovine mora biti na prvom mjestu - rekao je Stjepan Piljić, načelnik općine Domaljevac-Šamac, te izrazio zahvalnost vatrogasnim društvima u susjednim općinama Orašje i Šamac što su u prethodnim godinama pružali pomoć kad je bilo potrebno.

- Posebno mi je drago da sad nećemo biti općina kojoj je samo potrebna pomoć, nego ćemo biti u mogućnosti pomoći prijateljima u nevolji. Načelnik Piljić kazao je da vozilo ostaje u vlasništvu Općine, a koristit će ga članovi DVD Domaljevac. Budući da postoje planovi i u tijeku je izrada zakona o vatrogastvu, načelnik je izrazio nadanje da će u budućnosti ovo vozilo skupa s djelatnicima biti u sastavu vatrogasne postrojbe PŽ-a, što bi bilo još profesionalnije i na višoj razini. Društvo sad ima šest članova, a četiri su prošla potrebne obuke za polaganje ispita i obučeni su za korištenje vozila i djelovanje u slučaju požara. Miroslav Lucić, šef službe za civilnu zaštitu općine Domaljevac-Šamac i tajnik DVD-a Domaljevac, ističe da imaju loša iskustva na požarištu u blizini staklenika i prije godinu u požaru na obiteljskoj kući i pomoćnim objektima u Domaljevcu. - Izrazio bih zahvalnost vatrogasnim društvima u susjednim općinama Orašje i Šamac što su u prethodnim godinama pružali pomoć kad je bilo potrebno. Naš DVD nije imao mogućnosti djelovati na tim požarištima, ali smo imali ugovorne odnose sa susjednim DVD Tolisa - kazao je Lucić.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije